logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bosch WFB 1604 - jak poprawnie złożyć programator po wymianie syku?

sumrako 18 Lut 2010 22:11 3827 7
REKLAMA
  • #1 7715977
    sumrako
    Poziom 16  
    Ocena: 123
    Witam. Mam problem ze złożeniem ww programatora typu EC... Był w nim uszkodzony syk od rewersów silnika. Wymieniłem na sprawny (z innego programatora ) ale po złożeniu nie obraca się pokrętło choć słychać i widać, że krzywki pracują. Prawdopodobnie źle zsynchronizowalem krzywkę plastikową napędu programatora (taką w krztałcie litery C )z kółkiem wewnętrznym bębna. Nie wiem czy zrozumiale napisałem, ale kto go rozbierał to wie o co chodzi. Proszę o pomoc co źle zrobiłem, bo mimo kilkukrotnych prób dalej to samo. :cry:
  • REKLAMA
  • #2 7727515
    sumrako
    Poziom 16  
    Tak wygląda ta krzywka (różowa) i koło (niebieskie) które nie mogę zsynchronizować
    Bosch WFB 1604 - jak poprawnie złożyć programator po wymianie syku? Bosch WFB 1604 - jak poprawnie złożyć programator po wymianie syku?
  • REKLAMA
  • #3 7729206
    jogi1966
    Poziom 19  
    Ocena: 87
    ja próbowałem chyba ze100razy ale się udało postaram ci pomóc tylko muszę poszukać programu i zrobić fotki to potrwa kilka dni moje gg4702018
  • #4 7745375
    jogi1966
    Poziom 19  
    biała krzywka na samym początku różowej niebieskie kółko ma 3 otwory 2 blisko siebie muszą pokrywać się z 2 otworami na blaszanej podstawie
  • #5 7745981
    sumrako
    Poziom 16  
    Dzięki. Jak poskładam wg instrukcji to napiszę czy wyszło. Czyli rozumiem , że biała krzywka ma być na drugim końcu , a nie jak na zdjęciu.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 7746592
    jogi1966
    Poziom 19  
    tak a 3 otwór mniej więcej na jajowatym otworze
  • Pomocny post
    #7 7750316
    Irekjak
    Poziom 16  
    Ocena: 43
    na początek przy rozebranym programatorze podłącz silniczek i ustaw tak pieska,aby już był gotowy do pchnięcia koronki i szybko wyłącz .Teraz musisz założyć koronkę i ustawić tak,aby nosek pieska wpadł do wcięcia koronki.To jest prawidłowa synchronizacja.Koronka się kręci i piesek też i dlatego muszą się spotkać w momencie,gdy pazurek wskoczy głębiej mogąc obrócić całą koronką
  • REKLAMA
  • #8 7777886
    sumrako
    Poziom 16  
    Udało się go złożyć i nawet się obraca pokrętło. Nie wiem czy obroty silnika synchronizują się jak przy nowym, ale ogólnie wszystko gra. Dzięki za pomoc i wskazówki.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik miał problem z poprawnym złożeniem programatora Bosch WFB 1604 po wymianie uszkodzonego elementu. Po wymianie krzywki napędu programatora, pokrętło nie obracało się, mimo że krzywki działały. Użytkownicy zasugerowali, aby upewnić się, że biała krzywka jest prawidłowo ustawiona w stosunku do niebieskiego kółka, które ma trzy otwory, z których dwa muszą pokrywać się z otworami na podstawie. Dodatkowo, podłączenie silniczka i synchronizacja z koronką były kluczowe dla prawidłowego działania. Po zastosowaniu wskazówek, użytkownik zdołał złożyć programator, a pokrętło zaczęło się obracać.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA