logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Canon BJC-4550 - 3 piknięcia i migające diody po włączeniu

konradx 29 Lip 2004 15:06 1211 9
REKLAMA
  • #1 767077
    konradx
    Poziom 18  
    Ocena: 73
    Witam wszystkich! Mam drukarkę jak w tytule, która po włączeniu przesówa głowiecę a po chwili piknie 3-razy i mrugają 2diody(zielona+pomarańczowa). Nie wiem czy to jest głowica, ale wydaje mi sieze nie. Założona jest bc20, i na niej tak sie robi, zakładam bc21e ito samo, ale jak wyjmę głowice to ustawia się w poprawnej pozycji. Co to jest grane???
  • REKLAMA
  • #2 767918
    Kazik
    Spec od drukarek
    Ocena: 53
    Cytuję:

"BJ Cartridge Displacement error - Try replacing the Cartridge or Requires Service"
  • #3 768706
    konradx
    Poziom 18  
    czyli to wina głowicy?
  • REKLAMA
  • #4 772266
    Kazik
    Spec od drukarek
    Głowica to "po obcemu' HEAD - chyba tak? ;)
  • #5 788365
    konradx
    Poziom 18  
    założyłem nową głowice- jest tak samo, ale zliczyłem ilość tych piknięc, jest ich około 9 takich szybkich i mruganie diody pomarańczowej i zielonej równocześnie. chyba coś padło z elektroniki, ale co?Proszę o porady
  • #6 789145
    Kazik
    Spec od drukarek
    Cytuję:
    " Blinks Green<>Orange, Beep 8-9 -> Head temperature or sensor error Try replacing the Cartridge or Requires Service."

Nie spotkałem się z takim problemem osobiście więc trudo mi coś doradzić, nie mniej chociaż zacytuję ms Canona...
    Nie przejmuj się, miałem podobne problemy z Epsonami i też nie raz straciłem parę pln :)
  • REKLAMA
  • #7 789221
    pawelzet
    Poziom 21  
    Ocena: 30
    Napisz czy testujesz na oryginałkach czy na jakichś fungu-mungu. To może mieć duże znaczenie.
  • REKLAMA
  • #8 796241
    konradx
    Poziom 18  
    testuję na oryginałkach, żadne podróbki, czy regenerowanki.

zik ,a czy mógłbyś mi przesłac na konto e-mailowe tą serwisówke z kodami błędów. Mój e-mail to konradx(_at_)o2.pl , z góry dzięki
  • #9 806428
    Kazik
    Spec od drukarek
    konradx napisał:
    testuję na oryginałkach, żadne podróbki, czy regenerowanki.

zik ,a czy mógłbyś mi przesłac na konto e-mailowe tą serwisówke z kodami błędów. Mój e-mail to konradx(_at_)o2.pl , z góry dzięki

Sorka, dopiero wróciłem urlopu - jak odkopię to co chcesz to wyślę.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Drukarka Canon BJC-4550 po włączeniu przesuwa głowicę, a następnie wydaje 3 piknięcia i miga zielona oraz pomarańczowa dioda. Problem występuje zarówno z kartridżami BC20, jak i BC21E, natomiast po wyjęciu głowicy urządzenie ustawia się poprawnie. Kod błędu wskazuje na "BJ Cartridge Displacement error" lub problem z temperaturą głowicy bądź czujnikiem. Próba wymiany głowicy nie rozwiązała problemu, a liczba piknięć wzrosła do około 9 z jednoczesnym miganiem obu diod, co sugeruje uszkodzenie elektroniki drukarki. Testy wykonywano na oryginalnych kartridżach. Wskazano na możliwość konieczności serwisu lub wymiany elementów elektronicznych. Udostępniono link do serwisówki z kodami błędów dla drukarek Canon BJ.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA