logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Peiying Py-gps3501 Alien – brak lokalizacji satelit w Zabielu k. Lubartowa, co zrobić?

PROBLEM143 21 Lut 2010 09:28 2987 11
REKLAMA
  • #1 7726938
    PROBLEM143
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam. Mieszkam w Zabielu kolo Lubartowa (województwo lubelskie) Nie chce zlokalizować mi satelity posiadam nawigacje Peiying Py-gps3501 Alien.Co z tym zrobić.
  • REKLAMA
  • #2 7727178
    jever 23
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 280
    Jaki program nawigacyjny? Nawigacja działała?
  • #3 7727537
    PROBLEM143
    Poziom 10  
    Nie dzialała bo ja w piątek kupiłem,a program WinCe.net 5.0 core version

Dodano po 17 [minuty]:

A jak wpisze dokad i przejde dalej i wyskakuje mapa ale jest taka duza ze widac cało Polske.A u góry caly czas pisze ..LOKALIZUJE SATELITY..

I tak cały czas aż wyłoncze nawigacje lub wejde gdzie indzie np.do audio (lub rozładuje sie Bateria ktora mozna doladowac
  • REKLAMA
  • #4 7727673
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 932
    Popraw błędy bo tego się czytać nie da.
  • #5 7727921
    jever 23
    Cytat:
    program WinCe.net 5.0 core version

To system operacyjny- ja pytam o oprogramowanie do nawigacji!Gdzie łapiesz fixa?
    wewnątrz czy na zewnątrz budynku? Nawigacja nowa- używana? Było coś przy niej kombinowane?
  • REKLAMA
  • #6 7727963
    PROBLEM143
    Poziom 10  
    GPS: SiRF Star III, antena i moduł wbudowany, Gniazdo MMCX do dodatkowej anteny ActiveSync, Gniazdo SD/MMC/SDHC

NIE UŻYWANA (kupowana ze sklepu) wewnątrz i na zewnątrz nie chodzi

KOMBINOWANE-NIC

Dodano po 2 [minuty]:

A tylko pisze w instrukcji ze potrzebna byc dodatkowa antena ale to na niezamieszkałe miejsca

Dodano po 32 [sekundy]:

I w zestawie jej nie było !
  • REKLAMA
  • #7 7727987
    jever 23
    Pytam po raz ostatni- jakie oprogramowanie do nawigacji?
  • #8 7728041
    PROBLEM143
    Poziom 10  
    SiRF Star III
  • #9 7728058
    jever 23
    PROBLEM143 napisał:
    SiRF Star III

To typ twojego odbiornika GPS.
  • #10 7728085
    PROBLEM143
    Poziom 10  
    AutoMapa Europa (tamto zle co ci podałęm ) to chyba to
  • #12 7728126
    PROBLEM143
    Poziom 10  
    ok ale nie zaraz bo ładuje nawigacje

Dodano po 20 [minuty]:

Przepraszam ale źle Ci napisałem bo to jest program ..MapaMap jest tylko napis GPS i go wcisnąłem
    i pojawiło się że jest włączony. Więc włączyłem MAP i wyświetliła się mapa Polski ale nie pokazuje mojego położenia tylko pisze u góry że lokalizuje satelity i tak jest od piątku

Dodano po 2 [godziny] 10 [minuty]:

Ej już znam przyczynę tego problemu,GPS nie mógł z lokalizować satelity bo byłem w takim rejonie ze żadna nawigacja nie chodzi (nawet za 700 zł ) Ale gdy pojechałem do miasta (mieszkam na wsi ) to od razu mnie zlokalizowało gdzie jestem i pokazało drogę.Ale gdy wracałem do domu to GPS stracił łączność z satelita.

TEMAT UWAŻAM ZA ZAMKNIĘTY

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z nawigacją Peiying Py-gps3501, która nie lokalizuje satelit. Po zakupie urządzenia i zainstalowaniu oprogramowania MapaMap, nawigacja nie była w stanie zlokalizować pozycji, mimo prób zarówno wewnątrz, jak i na zewnątrz budynków. Po dalszych testach użytkownik odkrył, że problem wynikał z lokalizacji w obszarze, gdzie sygnał GPS był słaby. Po przemieszczeniu się do miasta, nawigacja poprawnie zlokalizowała położenie. Użytkownik zauważył również, że w instrukcji wspomniano o potrzebie dodatkowej anteny w trudnych warunkach, co mogło wpłynąć na działanie urządzenia.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA