logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Panasonic KX-TC1741B - komunikat out of range i brak połączenia z bazą

janek089 30 Lip 2004 11:29 1772 4
REKLAMA
  • #1 768644
    janek089
    Poziom 11  
    Z niewiadomej przyczyny w moim telefonie wyświetla się hasło "out of range" i brak jest połączenia słuchawki z telefonem bazowym, może ktoś z kolegów mógłby mi udzielić porady co jest tego przyczyną i jak to usunąć we własnym zakresie. Nic nie dała wymiana baterii. Nie posiadam instrukcji a jedynie skrócone informacje na opakowaniu. Do autoryzowanej placówki Panasonica mam dosyć daleko. Dziękuję za każdą podpowiedz. Jan
  • REKLAMA
  • #2 768778
    Panasim
    Poziom 1  
    Witam
    Prawdopodobnie a nawet na 100% może być problem w stykach ładowania ( brak poprawnego styku środkowego pinu) Jak rozbierzesz zespół styków to wyczyść blaszki i sprężynki to powinno pomóc.

Pozdrawiam
    Serwis
  • REKLAMA
  • #3 770902
    Pawelcio
    Poziom 22  
    Ocena: 8
    Panasim napisał:
    Witam
    Prawdopodobnie a nawet na 100% może być problem w stykach ładowania ( brak poprawnego styku środkowego pinu) Jak rozbierzesz zespół styków to wyczyść blaszki i sprężynki to powinno pomóc.

Pozdrawiam
    Serwis

witam konkurencję ! a osobiście radziłbym je ( te styki znaczy) zewrzeć na stałe.... czyszczenie pomaga na chwile, z tym że ja inaczej niż koledzy W.i M. nie byłbym pewny na 100% że to styki pozdrawiam Paweł
  • REKLAMA
  • #4 10518433
    zdeon
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Witam
    mam podobny problem niestety po sprawdzeniu środkowego pinu ciągle brak jest połączenia i nie wiem co mam dalej sprawdzać?
    Gdy włączę lokalizację/interkom to słuchawka piszczy jednak przestaje nie po wciśnięciu przycisku interkom lecz po odłożeniu na widełki.
  • #5 10519010
    zybex
    Pomocny dla użytkowników
    Ocena: 2922
    Czasem jest uszkodzenie w tym torze, np. przerwa na druku lub wadliwy element. Nie wystarczy wyczyścić styków.
    Inny powodem takiego stanu rzeczy bywa wadliwy zasilacz (zła filtracja).
REKLAMA