logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pendrive Kingston DTI 4GB pokazuje mało pamięci - jak to naprawić?

czorny123456 24 Lut 2010 08:26 2136 8
REKLAMA
  • #1 7742183
    czorny123456
    Poziom 10  
    Ocena: 9
    Witam.Mam taki problem.Mam pendriva DT I 4GB.Gdy podłaczam go pod kompa pokazuje mi go ale gdy chce coś na nim zapisać pokazuje mi że mam mało pamięci , biore właściawości (pena) i pisze że wolnego jest 476kb a pen ma 4 gb .
    W czym problem?. Prosze o odpowiedz.
  • REKLAMA
  • #2 7742265
    pioart
    Poziom 38  
    Ocena: 1469
    A formatowanie nie pomaga ?
  • #3 7742274
    vrbreed
    Poziom 13  
    Ocena: 27
    możliwe że są na nim pliki możliwe że uszkodzone których nie widać na kompie jak tu "pioart" pisze spróbuj formata
  • REKLAMA
  • #4 7742279
    czorny123456
    Poziom 10  
    Sprubowałem i nic nie daje.co mam robić ????
  • #5 7742283
    MAN Electronics
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1712
    miałem podobny przypadek z modelem kingston po tygodniu ta sama usterka co podaje Kolega formatowanie u mnie niemożliwe jak się okazało uszkodzenie wewnętrzne i wymiana na nowy (za darmo ) w sklepie
  • REKLAMA
  • #6 7742308
    czorny123456
    Poziom 10  
    po wpisaniu tej komendy [w uruchom]diskmgmt.msc pokazuje mi pena kingson i pisze że nie przydzielono partycji a gdy przydzielam to wyskakuje błąd (na końcu przydzielania)- żądana operacja nie jest obsługiwana co mam robić?????
  • #7 7742325
    Grafi92
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    Witam !!!
    W załączniku dałem wszystkie programy które mogą przydać.
    1. Włącz program ChipGenius i przeskanuj swój pendrive. Wypisze wszystkie informacje na jego temat.
    2. Wejdź na stronę http://flashboot.ru/index.php?name=Files&op=cat&id=11 i w "szukaj" wpisz (chyba) model pendrive'a (np. UT165) i kliknij coś co przypomina szukaj (to cos po prawej). Wyskoczą rózne programy i pobierz jeden z nich.
    3. Jeżeli bedzie działać to możesz przywrócić dane programem Badcopy.
    4. Potem przeskanuj pena CDCheck (program sprawdza sektory i je zabezpiecza).
    5. Użyj program AH320_Utility_LFormat do (wy)zerowania pendrive'a.
    Załączniki:
    • Programy.zip (2.53 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #8 7742336
    MAN Electronics
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1712
    A jak jest z limitem zapisu i odczytu w penach bo maja określony zakres po którym przestają działać ? może to też to jest powodem.
  • REKLAMA
  • #9 7742339
    czorny123456
    Poziom 10  
    nie to jest pen tzw do puki bedzie chodził.ale sprawdze to z tym programem z góry dzięki

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z pendrive'em Kingston DT I 4GB, który pokazuje niewłaściwą ilość dostępnej pamięci (476 KB zamiast 4 GB). W odpowiedziach sugerowane są różne rozwiązania, w tym formatowanie urządzenia, które nie przynosi efektów. Inni użytkownicy wskazują na możliwość uszkodzenia wewnętrznego pendrive'a, co może wymagać wymiany na nowy. Dodatkowo, zaproponowano użycie programów diagnostycznych, takich jak ChipGenius, oraz narzędzi do naprawy, jak Badcopy i CDCheck, aby sprawdzić stan pamięci i ewentualnie przywrócić dane. Wspomniano również o problemach z przydzielaniem partycji, które mogą wskazywać na uszkodzenie urządzenia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA