logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ustawić pozwolenie zapisu na serwerze FTP dla phpBB by Przemo?

stihler 02 Mar 2010 16:42 3604 6
REKLAMA
  • #1 7773683
    stihler
    Poziom 15  
    Ocena: 25
    Witam na swoim serwerze zainstalowałem forum "phpBB_modified_by_Przemo"
    Wszystko pięknie ładnie chodzi ustawienia dostosowałem do swoich potrzeb, może nie wszystkie ale większość. Jest tam możliwość dodawania zdjęć do albumu. Utworzyłem album, zwiększyłem ograniczenia na zdjęcia(oraz rozdzielczość) abym mógł wysyłać większe(1GB mam na serwerze FTP)
    Jeszcze na samym początku widziałem informacje(nie pamiętam dokładnie gdzie) ale było napisane, że muszę dać pozwolenie zapisu danych na serwerze FTP przez klienta FTP.
    Nie wiedziałem o co chodzi.
    Teraz chyba wiem, bo gdy daję dodaj zdjęcie to ukazuje mi się dodano ale u góry jest jakiś komunikat którego nie rozumiem :cry:
    Jak wchodzę w galerię to jest wyświetlony opis itp a zdjęcia nie ma.
    To samo jest w dziale download.
    Nie wiem co robić? Proszę o pomoc.
    Oto screen:

PS. Forum mam na darmowym serwerze http://www.luahosting.pl/

Nie wiedziałem, było pole to wpisałem cyfrę, pierwszy raz dodaje załącznik. Przepraszam
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=7773556#7773556

To ten tekst mi się pokazuje:
    Warning: move_uploaded_file(album_mod/upload/2743361c41879542f72bb75e951589ca.jpg) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: Permission denied in /home/freehost/k/i/killller/www/forum/album_upload.php on line 485

Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to move '/home/freehost/k/i/killller/tmp/phpWuHjyW' to 'album_mod/upload/2743361c41879542f72bb75e951589ca.jpg' in /home/freehost/k/i/killller/www/forum/album_upload.php on line 485

Warning: getimagesize(album_mod/upload/2743361c41879542f72bb75e951589ca.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in /home/freehost/k/i/killller/www/forum/album_upload.php on line 501
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 7773806
    arnoldziq
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 300
    Warning: move_uploaded_file(album_mod/upload/2743361c41879542f72bb75e951589ca.jpg) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: Permission denied in /home/freehost/k/i/killller/www/forum/album_upload.php on line 485 

Ten tekst mówi wyraźnie o braku uprawnień do zapisu w katalogu album_mod/upload.
    Zmień uprawnienia dla tego katalogu.
  • REKLAMA
  • #3 7774431
    stihler
    Poziom 15  
    Ale ja właśnie nie wiem jak to zrobić? Jak nadać te uprawnienia? Ja normalnie przez fillezille wysylam pliki. tam się wpisuje dane, żeby się połączyć. A jak to zrobić na forum? Czyli jest tak jak myślałem. Ale jak to naprawić? Na szczęście co chodzi o bazę MySQL to działa poprawie.

Dodano po 8 [minuty]:

Jeśli miałeś kiedyś doczynienia z hostingiem luahosting.pl to może podpowiesz mi jak to zrobić?
  • REKLAMA
  • #5 7778149
    stihler
    Poziom 15  
    Teraz mam coś takiego ustawione go które mam zaznaczyć lub odznaczyć??

PS. Nie wiem czy dobrze mówię ale gdzieś już widziałem coś takiego jak 777(na forum chyba) i zauważyłem, że jeśli zaznaczę wszystkie to na dole pokazuje się 777 czyli wszystkie mają być zaznaczone?? Chyba trochę już łapie ;)
  • Pomocny post
    #6 7778160
    arnoldziq
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 300
    Do testów ustaw 777, tzn zezwolenie na zapis/odczyt/wykonanie dla każdego.
    Jak już uruchomisz ten skrypt, to wtedy możesz spróbować ograniczyć dostęp.
  • REKLAMA
  • #7 7778244
    stihler
    Poziom 15  
    Dziękuję, załapałem i już działa ;D Dotąd używałem filezilli i nie wiedziałem jak się nią obsłużyć. Total Commandera kiedyś używałem ale filezilla wydawała mi się prościejsza to ją dotąd używałem ale chyba znów zacznę korzystać z Total Commandera ;D
    Dzięki popróbuje sobie jeszcze

Temat zamykam ;)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zainstalował forum "phpBB_modified_by_Przemo" na serwerze luahosting.pl i napotkał problem z dodawaniem zdjęć do albumu, co było spowodowane brakiem odpowiednich uprawnień do zapisu w katalogu "album_mod/upload". Odpowiedzi na forum sugerowały, aby zmienić uprawnienia katalogu na 777, co pozwala na zapis, odczyt i wykonanie dla wszystkich użytkowników. Po zastosowaniu tej zmiany problem został rozwiązany, a użytkownik zyskał lepszą obsługę przez program Total Commander.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA