logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie zdobyć kwarc 10.368 do słuchawki Panasonic KX-TCD 961?

PSR650 02 Sie 2004 21:59 1648 3
REKLAMA
  • #1 773694
    PSR650
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Witajcie mam problem ze zdobyciem kwarcu do słuchawki opisanego w temacie telefonu. Potrzebny kwarc 10.368, może ktoś ma jakiś używany lub z jakiejś uszkodzonej płytki, chętnie kupię.
    informacje można przesłać na epz(_at_)wp.pl
  • REKLAMA
  • #2 773804
    KAT10
    Specjalista od telefonów
    Ocena: 7
    Witam
    Mam takie kwarce, choć wątpię (może się mylę) by prosta wymiana kwarca dała żądany efekt. Otóż w tym aparacie w pamięci EEPROM przechowywana jest korekta PLL dla kwarca radiówki 10.368 MHz. Bez wpisana odpowiedniej korekty kwarca (na poziomie +/-3Hz) do pamięci i tak aparat może nie działać. Mimo wszystko życzę powodzenia, a w sprawie kwarców proszę o kontakt na PW
  • REKLAMA
  • #3 845403
    PSR650
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Znalazłem kwarc lecz jak mówiłeś KAT10 jest jeszcze jeden problem aparat widzi się z bazą lecz łączy się co któryś raz, a dokładniej czasami połączy się z bazą kilka razy a czasami raz tak raz nie i podczas ładowania antenka i -1- na wyświetlaczu miga co jakiś czas tak jakby słuchawka traciła kontakt z bazą i potem się dostrajała. Może coś poradzisz wtej sprawie? pozdrawiam.
  • #4 851524
    KAT10
    Specjalista od telefonów
    Ocena: 7
    Wg. dokumentacji niezbędny jest tester radiokomunikacyjny Rohde & Schwarz CMD60 w cenie... 40 000$ oraz odpowiednie batche.
    Praktycznie (w tym modelu) dla własnych potrzeb łatwiej wybrać jeden z kilku kwarców i mierzyć zegar w Test Point'cie. Trochę po partyzancku, ale powinno działać.
REKLAMA