logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Termet 0089 - cieknie woda po wymianie membrany i uszczelki, co zrobić?

impezii 04 Mar 2010 01:28 6878 5
  • #1 7781025
    impezii
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Rozbierałem cały układ gazowo wodny i iglice, bo się zacięła.
    Nasmarowałem wszystko ładnie i wymieniłem membranę oraz uszczelkę w układzie gazowo-wodnym. Po skręceniu wszystkiego, cieknie woda przez dwa otwory w korpusie koło iglicy (tam gdzie jest zazwyczaj najwięcej kamienia).
    Wcześniej mimo, że uszczelka była już dziurawa, to nic nie ciekło.

Co mam zrobić, czy teraz muszę coś tam pokręcić lub wyregulować? Już sam zgłupiałem. Dwa czy trzy razy rozbierałem to samo i nie wydaje mi się żebym coś źle złożył. Możliwe żeby korpus się wyrobił, czy za bardzo wyczyściłem iglicę? Ręce opadają. Proszę bardzo o pomoc.:cry:
  • #2 7781934
    impezii
    Poziom 10  
    Termet 0089 - cieknie woda po wymianie membrany i uszczelki, co zrobić?

Dodałem zdjęcie dla ułatwienia.Rozbierałem tylko tą część łącznie z poprawieniem całej iglicy tak żeby swobodnie chodziła.
  • Pomocny post
    #3 7782008
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #4 7782444
    impezii
    Poziom 10  
    A zmieniłem wszystko teraz z innej sztuki i termopara mi się nie zapala jak trzymam świeczkę nawet minutę, ehh a była dobra.
    Wkręciłem nawet inną i tez nic :(.
    Można coś poradzić w tej kwestii ??.

W poprzedniej sztuce nie da rady odkręcić tych właśnie dwóch śrub w tym kamieniu dlatego kombinuje już z inna sztuka.
    Będę musiał chyba zagrzać je palnikiem,wymienić sam układ wodny (ten na dole ) i na starym zestawie próbować bo już powoli nie mam do tego siły :).

Będę informował o postępie sprawy.Dzięki Damian 85, już mniej więcej wiem o co chodzi.
  • #5 7783014
    krisi3
    Poziom 20  
    Ocena: 187
    Pewnie że można coś poradzić w tej kwestii,po pierwsze nie masz pojęcia o tym urządzeniu po drugie nie montuje się używanych części do urządzeń gazowych po trzecie wezwij serwis.Szacuneczek.
  • #6 7801972
    impezii
    Poziom 10  
    A więc po zmianie układu wodnego, nasmarowaniu wyczyszczeniu iglicy oraz doszła jednak ta termopara i drobnym wyregulowaniu junkers działa :).

Termopara kosztowała mnie 36 zł.
    Uszczelki to małe koszta.

Gdy się naprawdę chcę to można:)

Temat uważam za zamknięty.
REKLAMA