logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak używać Logitech EX100 z myszą G7 jednocześnie? Konflikt odbiorników USB

Bysiu 06 Mar 2010 21:25 1862 4
REKLAMA
  • #1 7793311
    Bysiu
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    Witam!

Zakupiłem jakiś czas temu zestaw Logitech EX100, który działa bez problemu. Kilka dni temu dokupiłem do tego uzywaną myszę Logitech G7, która sam także działa bez problemu. Ale nie mogę tych sprzetów razem pogodzić, chciałbym używać klawiatury z zestawu EX100 i do tego myszki G7. Oczywiście mam 2 odbiorniki, nie chodzi o to, żeby wszystko działało na 1 bo to niemożliwe. G7 działa jak nie podłącze odbiornika od EX100, po tej czynności wogóle kursor nie reaguje na ruchy myszy. W menagerze urządzeń widać obydwie myszki pod nazwą Logitech HID-compilant Cordles Mouse. W oprogramowaniu SetPoint widać tylko Cordles Mouse (z zestawu EX100). Udało mi się dzisiaj za pomocą programu connect z katalogu instalacyjnego SetPointa zrobić aby SetPoint widział G7, ale to i tak nie zmienia faktu, że mysz nie działa. Czy da się te 2 sprzęty jakoś pogodzić, czy pozostaje mi sprzedaż zestawu EX100 i kupna jakiejś innej klawiatury ?? Jakie są szanse, że to także będzie ze sobą działać ??

Pozdrawiam!
    Michał
  • REKLAMA
  • #2 7793403
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1105
    Raczej nic z tego nie będzie. Oba urządzenia mają inny sposób kodowania sygnału. To tak jakbyś chciał użyć pilota jednego TV do drugiego, innego.
  • REKLAMA
  • #3 7793774
    Bysiu
    Poziom 15  
    Wyraźnie napisałem, że mam 2 odbiorniki i nie chodzi mi o to żeby te 2 sprzęty działały na 1 żeby właśnie uniknąć takich odpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #4 7796104
    laserjet9002
    Poziom 21  
    Ocena: 48
    Odbiornik od ex100 masz podłączony tylko pod USB? Może spróbuj podpiąć oba kable odbiornika od ex100 pod ps/2 i USB z przejściówką też pod ps/2. Sprawdziłem u siebie na odbiorniku od ex100 mam mysz mx1000 i równocześnie podłączoną mam G7 wszystko działa bezproblemowo.
    Możliwe że zasilanie USB nie wyrabia, chociaż odbiorniki chyba nie pobierają zbyt dużo. W każdym razie oba urządzenia działają bezproblemowo na jednym komputerze.
  • #5 7796332
    Bysiu
    Poziom 15  
    Niestety nie posiadam przejściówki USB->PS/2 więc mogę sprawdzić sprzęt tylko na porcie USB. Patrzyłem w różnych portach, mam nawet USB na śledziu, które siedzi w slocie PCI i również efekt jest ten sam. A myszka MX1000 działa Ci na odbiorniku EX100 ??

Dodano po 9 [minuty]:

Właśnie sprawdziłem na innym komputerze te 2 sprzęty i działają razem bez problemu, więc chyba to będzie przez mój system. A mam Windowsa DT'09, może jest z czegoś okrojony i to powoduje problemy.

Dziękuje wszystkim, którzy próbowali mi pomóc, ale poradziłem sobie. Przegrałem wszystkie pliki mające w nazwie usb z katalogu Windowsa z komputera, na którym działało i śmiga bez problemu :)
REKLAMA