Witam wszystko wskazuje, że muszę wymienić łożyska.Po wyciągnięciu prania są plamki rdzawe dzwoniłem do serwisu i powiedzieli że trzeba wymienić łożyska koszt 350 zł. W związku z tym mam pytanie jak wymienić te łożyska od czego się zabrać proszę o poradę zamieszczam kilka zdjęć
Musisz się cieszyć,że w tej wersji jest możliwość wymiany łożysk,bo nie są wewnątrz i nie zaspawany jest zbiornik.Zacznij po kolei Odłącz przewody elektryczne zdejmij koło pasowe i odkręć krzyżak,a reszta to pikuś
Udało mi się ściągnąć wszystko i w tym trójniku były dwa łożyska i smar. Mam takie pytanie nabiłem nowe łożyska i dodać do środka smaru jakiegoś czy nie potrzeba
Smar dajesz tylko do simmeringa, pomiędzy jego krawędzie uszczelniające, oraz (niekoniecznie) na sprężynkę. Oczywiście tuleję w miejscu wbicia simera też.
Wszystko działa ładnie pracuje dzięki za wszystkie porady. Podaję jeszcze symbole łożysk jakie wymieniałem u mnie może komuś się przyda 6204 Rs , 6205 Rs
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.
W dyskusji poruszono temat wymiany łożysk w pralce Indesit WG1035TXC. Użytkownik zauważył rdzawą plamę po praniu, co sugerowało konieczność wymiany łożysk. Uczestnicy forum podali kroki do wykonania: odłączenie przewodów elektrycznych, zdjęcie koła pasowego oraz odkręcenie krzyżaka. Zasugerowano użycie ściągacza do koła pasowego oraz podgrzewanie go w celu ułatwienia demontażu. Po wymianie łożysk, użytkownik zapytał o smarowanie nowego simmeringa, na co otrzymał odpowiedzi dotyczące aplikacji smaru w odpowiednich miejscach. Na koniec użytkownik potwierdził, że pralka działa poprawnie i podał symbole wymienianych łożysk: 6204 Rs oraz 6205 Rs. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.