logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pilot do tunera Leadtek WinFast TV2000 XP Expert nie działa po przeprowadzce

rafaluselektroda 05 Sie 2004 12:22 1106 4
REKLAMA
  • #1 778447
    rafaluselektroda
    Poziom 2  
    Witam!

Pare dni temu kupiłem sobie tuner TV firmy Leadtek:
    WinFast TV2000 XP EXPERT. Wszystko byłoby dobrze gdyby PONOWNIE mógłby zadziałać mi pilot do tego tunera. Otóż wydarzyła mi się taka sytuacja: Kupiłem sobie tuner, zamontowałem go w komputerze, anteny oraz czujnik do pilota podpiołem i wszystko działało aż do pewnego momentu. Przestawiłem komputer w inne miejsce i musiałe odpiąć wszystkie kable od PC ale pożniej je podpiołem zapominając o kablu czujnika pilota. Załączyłem komputer i stwierdzam, że nie działa mi pilot. No więc zajrzałem na wyścia od tunera i kabelek od czujnika odpięty, no więc go podpinam gdy komputer jest włączony. Pilot dalej nie działa. Uruchomiłe ponownie komputer i pilot dalej nie działa. Co mogło się stać. Proszę o wszelką pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 778544
    Józef18
    Poziom 32  
    Ocena: 165
    Najprawdopodobnie wystąpiło zwarcie. Po twoim opisie podejżewam że coś z wej. czujnika.
    A po zatym czy niewiesz że się nic nie podłańcza do włączonego komputera chyba że do złącza USB
  • REKLAMA
  • #3 778631
    tygrys5232
    Poziom 18  
    Ocena: 13
    Mozesz jeszcze sprobować odinstalowac sterowniki karty, podpiać czujke od pilota oraz zainstalować karte jeszcze raz... moze pomoze :)
  • REKLAMA
  • #4 778964
    WiesiekU
    Poziom 21  
    Ocena: 39
    Np. karty Aver mają takiego knota bo gniazdo od czujnika nie jest pośrodku śledzia. Wtyk potrafi oprzeć się o blachę obudowy i nie styka. Zobacz czy Twój wchodzi do końca. Jeżeli wszystko jest ok. to sprawdź baterie w pilocie i ew. przeinstaluj sterowniki.
  • #5 780851
    rafaluselektroda
    Poziom 2  
    Dzięki bardzo za wszelką pomoc, będe próbował wszelakich sposobów
REKLAMA