logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zakłócenia w tunerze tv leadtek winfast tv2000 xp expert

pepe.154 15 Cze 2012 21:36 1675 6
REKLAMA
  • #1 11005816
    pepe.154
    Poziom 2  
    Witam,
    mam problem z w.w. tunerem leadteka podbiętym do KABLÓWKI mianowicie na obrazie widać dwa lub czasem wiecej przemieszczającyh sie poziomych zakłóceń. Dźwięk okej. System to win xp, a sterowniki jak i WinFast PVR2 pobrany ze strony Leadteka najaktualniejszy. Sprawdzalem na dwóch kablach i to samo.
    Macie jakiś pomysł żeby temu zaradzić bo ja juz drugi dzien siedze w ustawieniach i nic nie potrafie wskurac. Załączam zdjecia z problemem :|

Zakłócenia w tunerze tv leadtek winfast tv2000 xp expert Zakłócenia w tunerze tv leadtek winfast tv2000 xp expert Zakłócenia w tunerze tv leadtek winfast tv2000 xp expert Zakłócenia w tunerze tv leadtek winfast tv2000 xp expert
  • REKLAMA
  • #2 11005862
    kizek
    Poziom 35  
    Ocena: 488
    Wygląda na przesterowany sygnał z kablówki, jak wygląda sprawa z odbiorem na TV?
  • REKLAMA
  • #3 11006044
    LA72
    Poziom 41  
    Ocena: 1657
    Zmień ustawienia opcji Spread spectrum w bios.
    U mnie to pomogło na wersji Deluxe.
  • REKLAMA
  • #4 11006135
    pepe.154
    Poziom 2  
    Odbiór na TV jest normalny bez zniekształceń, zmiana opcji w spread scpectrum zarówno w górę jak i całkowite wyłączenie nie powoduje żadnych zmian :| Jakies inne pomysły co może powodować te zakłócenia ?
  • REKLAMA
  • #5 11006175
    LA72
    Poziom 41  
    Ocena: 1657
    Możesz jeszcze przełożyć kartę w inny slot.
    Sprawdzić jakość wykonania przewodu połączeniowego do karty.
  • #6 11006204
    pepe.154
    Poziom 2  
    Po zmianie slotu bez zmian, kable sprawdzałem dwa, na obu te same zniekształcenia.
  • #7 11376000
    marek59
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Zakłócenie to spowodowane jest różnicą potencjału .
    Zastosuj filtr separujący jak był w Tv czarno białych będzie OK.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z tunerem TV Leadtek WinFast TV2000 XP Expert, który wykazuje poziome zakłócenia na obrazie, mimo że dźwięk działa poprawnie. System operacyjny to Windows XP, a sterowniki oraz oprogramowanie WinFast PVR2 są aktualne. Odbiór sygnału na telewizorze jest normalny, co sugeruje, że problem leży w tunerze. Użytkownicy sugerują sprawdzenie ustawień BIOS, przetestowanie innego slotu PCI dla karty, a także zastosowanie filtra separującego, aby zredukować zakłócenia spowodowane różnicą potencjałów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA