logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wymienić dłuższy pasek w maszynie do szycia Łucznik 884?

perlit 11 Mar 2010 19:48 12176 3
REKLAMA
  • #1 7815849
    perlit
    Poziom 39  
    Ocena: 456
    Jak w temacie. Co trzeba zdemontować oraz w którym dokładnie miejscu znajduje się wkręt regulacyjny naciągu paska?
  • REKLAMA
  • #2 7816220
    artfik
    Poziom 26  
    Ocena: 343
    Witam jeśli chodzi o pasek główny tojest to trochę skomplikowane trzeba rozbierać podciągacz nici z lewej strony i mechanizmy z prawej .cały wał musi być wysuniety w lewo maszyny i dopiero wtedy jest dostęp do paska. No i póżniej tzreba towszystko ustawić koszt wymiany w zakladzie to ok 120 zł. Raczej bez fachowca się nie obejdzie.Regulacji jako takiej nie ma
  • REKLAMA
  • #3 7819745
    andrzej2000
    Poziom 20  
    Ocena: 54
    Witam

Przed demontażem elementów pozaznaczaj np. pisakiem położenie kół zębatych oraz innych elementów, później zrób kilka zdjęć i możesz śmiało wymieniać. Po takim przygotowaniu wymieniłem pasek i mam sprawną maszynę. Jeżeli już masz zerwany pasek to metodą kilku prób będziesz musiał zsynchronizować położenie górnego oraz dolnego wałka.
    Pozdrawiam
  • #4 21691315
    stefankurek111
    Poziom 6  
    Witam, pytanie: jak przesunąć ślimak na wałku górnym do wymiany paska? Poluzowałem dwie śruby i ślimaka nie można przesunąć. Może trzeba użyć młotka, śrubokręta?
REKLAMA