logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki wzmacniacz do wysokotonówek w zestawie Rainbow Germanium 4.65?

Robercik1990G 12 Mar 2010 22:00 1647 7
REKLAMA
  • #1 7820946
    Robercik1990G
    Poziom 2  
    witam poszukuję wzmacniacza do napędzenia wysokotonówkek. obecnie w samochodzie jest zestaw przedni rainbow germanium 4.65 z 4 midbassami i zwrotnicą do bi-ampingu. 2 suby 10' hxa rockforda dls a6 i jednostka centralna cda-9853r. co do kwesti midbasów raczej jestem zdecydowany na dls a3. co moglibyście mi polecić?
    mam na oku zapco studio, audio art 100.2t i może genesis. co sądzicie może jakieś inne propozycje.
    z góry dzięki
  • REKLAMA
  • #2 7823900
    ukashec
    Poziom 22  
    Ocena: 7
    Moja propozycja to malutki wzmacniaczyk lampowy, choćby 3 do 5W na kanał, nawet SE.
    Trzeba tylko znaleźć osobę która go zrobi. Dobrze zrobiony jakością skasuje wszystkie drogie firmowe tranzystorowce, a koszta wyjdą sporo mniejsze.

Oczywiście nie każdy może w takie coś chcieć się bawić, łatwiej i pewniej kupić firmową konstrukcję, druga sprawa to wstrząsy w aucie i ograniczona żywotność lamp, no ale cóż... coś za coś.
  • REKLAMA
  • #3 7824162
    Robercik1990G
    Poziom 2  
    myślę że cięszko będzie mi znaleść kogoś kto by mi coś takiego skonstruował. myślę że raczej wolałby m zostać przy normalnym wzmacniaczu, chyba że wzmacniacze lampowe powalają na nogi.
  • #4 7825713
    slavwek.ie
    Poziom 34  
    Ocena: 127
    Robercik1990G napisał:
    chyba że wzmacniacze lampowe powalają na nogi.
    Raczej na kolana ;)
  • #5 7825798
    wasylwek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 88
    Bierz Zapco na górę :D .
  • REKLAMA
  • #6 7825952
    Robercik1990G
    Poziom 2  
    a jak np. dls a2? jakieś porównania? Proszę bardzo o pomoc bo naprawdę zależy mi stworzenie systemu, który naprawdę będzie grał extra.
  • REKLAMA
  • #7 7834044
    Robercik1990G
    Poziom 2  
    wasylwek czy miałeś do czynienia z zapco? czy mógłbyś mi opisać jak gra? czy jest raczej naturalny, moze delikatnie wyostrzony albo ocieplony? z góry dzięki
  • #8 7839798
    lukas22 mastah
    Poziom 23  
    Ocena: 48
    Ostatnio na gorze testoalem Zapco AG360, Fujitsu Ten Alpha 5000 oraz Gienka q90x, duzo wczesniej budzetówke RF 150s... Zostal gienek, zdeklasowal reszte bezwzglednie, choc Ten to uwazam , mocny zawodnik ale jak i zapco 4 kan.

Ja sie przekonalem ze co A na tweeterze to A, bez dwoch zdan...
    Neutralnie , zdecydowanie bardziej szczegulowo od zapco...

Moj gienek akurat to 4 kan ale kanaly klasy A/b rezerwuje pod mida powoli. Seria I , a w tej samej serii co SA-30, SA-50, da-100, q-100x, q-200x z tym ze ten ostatni to A/B.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje wzmacniacza do napędzenia wysokotonówek w zestawie Rainbow Germanium 4.65, który składa się z 4 midbassów i zwrotnicy do bi-ampingu. W samochodzie znajdują się również dwa subwoofery Rockford HXA 10" oraz jednostka centralna CDA-9853R. Wśród rozważanych opcji wzmacniaczy znajdują się Zapco Studio, Audio Art 100.2T oraz Genesis. Użytkownik jest również zainteresowany opiniami na temat wzmacniaczy lampowych, ale woli pozostać przy tradycyjnych konstrukcjach. W dyskusji pojawiają się rekomendacje dla Zapco oraz porównania z innymi modelami, takimi jak DLS A2 i Genesis Q90X, które zostały ocenione jako neutralne i szczegółowe.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA