logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak dźwięku przez HDMI z laptopa do LCD Sharp - jak to naprawić?

przemekjaedtka 13 Mar 2010 09:53 2104 3
REKLAMA
  • #1 7822012
    przemekjaedtka
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Witam! podłaczyłem kabel do obrazu przez HDMI i jakoś jest super, ale dzwięku przez ten kabel nie ma, wiec dokupiłem kabel który podłaczyłem do laptopa w wejscie do słuchawek a telewizor ma wejscie na chinche i niestety dalej nic nie słychać. moze ktoś coś poradziać?

Popraw niechlujstwo językowe w swoich wypowiedziach! Dostępny jest przycisk "Pisownia" Brak dźwięku przez HDMI z laptopa do LCD Sharp - jak to naprawić?. Uzupełnij post o dane - Regulamin pkt. 8.1, 11, 15. [DriverMSG]
  • REKLAMA
  • #2 7822194
    adamadi33
    Poziom 43  
    Ocena: 251
    Jak podłaczyłeś przewodem HDMI-HDMI to dzwięk powinnien być,natomiast gdy podłączyłeś przewodem DVI-HDMI to dzwięk osobno prowadzisz innym kablem,Zobacz czy telewizor ma wejscie audo- in na czińcze jesli ma inne wejśćie audio-in to powinienes pod nie podłączyć,może byc to wejśćie jack audio-in np lub inne.
  • REKLAMA
  • #3 7822208
    kolokat
    Poziom 26  
    Ocena: 31
    Rozumiem, że kabel który został kupiony, był to jack (słuchawkowy) z jednej strony i chinch z drugiej tak?
    Dźwięk standardowo przez HDMI przesyłany nie jest (przynajmniej do tej pory nie spotkałem się z tym żeby był). Trzeba by połączyć kartę graficzną z kartą dźwiękowa specjalnym kabelkiem, lecz nie wiem czy taka operacja jest możliwa w laptopie.
  • #4 7822878
    hojlo1
    Poziom 35  
    Ocena: 181
    Podaj dokładnie oznaczenia sprzętu i będzie rozwiązanie, bo np. dźwięk przesyłany jest przez HDMI (to standard HDMI), ale trzeba wiedzieć czy urządzenie tak potrafią. ;)
REKLAMA