logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak bezpiecznie spawać butlę po LPG do budowy kompresora – usuwanie resztek gazu

spirytusik84 14 Mar 2010 11:09 13135 3
REKLAMA
  • #1 7827245
    spirytusik84
    Poziom 23  
    Ocena: 130
    Witam serdecznie mam pytanie otóż zdobyłem sprężarkę z jakiegoś ciągnika, silnik i resztę taż mam oprócz butli . Wybrałem się na złom w poszukiwaniu butli od powietrza z jakiegoś pojazdu ale nie ma za to butle po gazie LPG samochodowym cała gama do wyboru , i tu tkwi problem jak do nich cokolwiek przyspawać mimo tego że w niektórych wielozawory były poodkręcane i tak czuć gazem zalanie wodą też nie jest wyjściem bo woda będzie odbierała ciepło i nie wiem czy da się pospawać czy ktoś z was robił takie manewry i jak to zrobić aby było bezpiecznie pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 7827369
    stanislaw56
    Poziom 20  
    Ocena: 76
    Witam napełnienie wodą jest najwygodniejsze ,zawsze można zostawić troszeczkę wolnego miejsca w miejscu spawania i pospawać nap,migomatem ,można też napełnić butlę gazem obojetnym na przykład co2
  • REKLAMA
  • #3 7827473
    manta
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1532
    Czujesz nie gaz tylko nawaniacz. Przepłucz wodą i możesz śmiało spawać.
  • #4 7827669
    Leszek Augustyniak
    Poziom 19  
    Ocena: 43
    Dla bezpieczeństwa napełnij wodą, zostawiając niewielką przestrzeń gdzie będziesz spawał,tak jak radzi "stanisław56".Kiedyś też spawałem taką butlę, usłyszałem tylko gwizd zasysanego powietrza do wnętrza butli, na szczęście mieszanka nie była wybuchowa, w innym przypadku nie pisał bym tego postu. Nie zawsze musi się tak zdarzyć, ale lepiej dmuchać na zimne.
REKLAMA