logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung NP-N120: Instalacja XP po wymianie dysku - klucz licencyjny?

seteh11 16 Mar 2010 13:12 2030 5
REKLAMA
  • #1 7837028
    seteh11
    Poziom 2  
    Witam!Mam laptopa Samsung NP-N120.Kilka dni temu po restarcie,pojawil sie niebieski ekran i informacje o uszkodzeniu oprogramowania lub urzadzen.Zrobilem Recovery System .System jesyt przywrocony,ale praktycznie nczego nie moge zainstalowac,wyskakuje info ze program jest zamykany i send report.Przypuszczam ze jest uszkodzony dysk.Czy kupujac nowy dysk ,bede mogl skorzystac z klucza do XP dolaczonego do laptopa?Co w ogole moge zrobic?Myslalem zeby wrzucic inny system i sprawdzic czy moze nie jest uszkodzona partycja Samsung Recovery Solution?Z gory dzieki!
  • REKLAMA
  • #2 7837044
    slvestr
    Poziom 32  
    Ocena: 89
    Będziesz mógł korzystać z Klucza XP. Dysk sprawdź za pomocą HDtune. Zrób też chkdsk.
  • REKLAMA
  • #3 7837312
    marek_1980
    Poziom 20  
    Ocena: 8
    najlepiej MHDD ;-)
  • REKLAMA
  • #4 7838405
    seteh11
    Poziom 2  
    Hej!Dzieki za info!program sprobuje,ale na partycji systemowej niczego nie da sie zainstalowac.Skype i Soapcast zainstalowalem na partycji D.Ale i tak raz na dzien musze uruchamiac przywracanie systemu,bo wszytsko sie wiesza.Wszystko wyglada ok po przywroceniu systemu,ale pozniej nie moge zainstalowac lub skorzystac z kilku programow ktore sa juz w swiezym systemie(np.Samsung Magic Doctor)Nie wspomne juz o uaktualnieniach do sysytemu czy tez wczoraj przy probie instalacji Javy,internet jeszcze hula,ale tak jak wspomnaiel,do czasu i potem znowu to samo.Sprobuje z tymi programem.Mam jeszcze pytanie.Czy mozliwe jest ze uszkodzona jest partycja ,jakies 6GB,gdzie znajduje sie Win Xp,i wrzuca mi system z uszkodzonymi plikami,dlatego tak szwankuje?Lub na odwrot.Partycja C jest uszkodzona ?Z gory dzieki!Pzdr.
  • REKLAMA
  • #5 7838840
    slvestr
    Poziom 32  
    Ocena: 89
    Właśnie dlatego masz przetestować dysk. Właśnie prawdopodobnie jest to jego wina.
  • #6 7846503
    seteh11
    Poziom 2  
    Witam!Nie moglem zbootowac Windowsa(OEM) z pendriva.W biosie ustawilem na to wlasnie,ale nic,wiec rozpaczalem isntalke z systemu,cos pomielil i sie zresetowal.Dopiero przy starcie mialem opcje do wybrania:Start systemy lub z pendriva.I wszytsko moze byloby ok,ale kiedy zaczal ladowac pliki,1% i blad,ze nie moze wczytac pliku.Nie chcialem go pomijac,wiec zrezygnowalem z instalowania.Uruchomilem ponownie sysytem,i co dziwne,nie wiesza sie,mozna instalowac,teraz sciagam updates do sysytemu.Jedynie,mam problemy z grafika ,mam sterowniki,ale nic nie daja.
REKLAMA