logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Passat B5 klimatronik nie działa poprawnie, brak błędów.

oidakra 19 Mar 2010 20:56 12998 6
REKLAMA
  • #1 7853733
    oidakra
    Poziom 12  
    Ocena: 99
    Witam.
    Mam problem z klimatronikiem w passacie B5 99'.
    Otóż, gdy ustawiony jest nadmuch na twarz to jest niby ok, jeśli dołożę do tego nadmuch na nogi, to na nogach nic nie czuć a z tych kratek środkowych tak dmucha, że chce głowę urwać. Tak samo się dzieje w przypadku gdy zamiast na nogi dodam na szybę. Zawsze jak jest na twarz + coś, to niemiłosiernie mocno dmucha na twarz, a na tym drugim nic nie czuć.
    Błędów w sterowniku nie żadnych, więc co tutaj może być grane?
  • REKLAMA
  • #2 7853764
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 7854447
    oidakra
    Poziom 12  
    Ocena: 99
    Ten temacik powyżej już kiedyś przestudiowałem;]
    Kurcze nie bardzo mogę zrobić nastawy podstawowe, gdyż nie mam zarejestrowanego vag'a :/, a Launch wywala jakiś błąd danych (dziwne, bo w każdym innym sterowniku adaptacje można bezproblemowo przeprowadzić).
    Niby nie duży problem, ale trochę to denerwujące jest..
  • REKLAMA
  • #5 8312014
    pentel
    Poziom 13  
    Ocena: 35
    Witam,
    podpinam sie do tematu zeby nie śmiecić.
    Mam ndziwny problem z climatronic. Zasiadłem za kierownicą rodzinnego paska b5 r.2000 silnik 1,9 tdi ahh.
    Włączyłem sobie clime i stwierdziłem że strasznie słabo chodzi. Zajechałem nabić układ.
    Po nabiciu stwierdziłem że klima nie działa poprawnie. A mianowicie przy ustawieniu temp " LO 18 19 dmucha zimne powietrze ale nie jak kiedyś. Zaś przy wyższych ustawieiach 20 21 22 i do góry dmucha GORĄCE powietrze!!!! Przeokpałem forum, czyżby była to wina g56 ?
    Zrobiłem diagnostyke climy 444 - 02. Czyli 0 błędów.
    jakieś sugestie?
  • #6 8312063
    viptradeac
    Poziom 19  
    Ocena: 103
    Sugestia jedna nastawy podstawowe i w parametrach na vasie mozesz zobaczyc procentowe otwarcie kazdego silniczka sterowania flapami nawiewu sprawdz czy maja zgodnosc z temperatura nastawiana

Przyjklad zimne cieple powietrze
    zimne na max czyli LO flapa procentowo na 0 % na max cieplo 100% 20 stopni 50 % jak sie cus nie zgadza to nastawy jak nie pomoze to reczna lakibracja
  • #7 8312116
    pentel
    Poziom 13  
    Ocena: 35
    diagnostyka nic nie wykazała wejście w tryb serwisowy - wartości były takie jak mają być. Chyba chodziło Ci o vag?
    p.s. ciężko sie połapać co piszesz, pisz zrozumiale

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z działaniem klimatyzacji w Passacie B5 z 1999 roku, gdzie nadmuch na twarz działa poprawnie, ale przy dodaniu nadmuchu na nogi lub szybę nie czuć powietrza, a nadmuch na twarz jest zbyt silny. Brak błędów w sterowniku sugeruje, że problem może leżeć w ustawieniach lub kalibracji. Użytkownicy sugerują wykonanie nastaw podstawowych oraz sprawdzenie parametrów otwarcia silniczków sterujących nawiewem. Inny użytkownik opisuje podobny problem z klimatyzacją w Passacie B5 z 2000 roku, gdzie po nabiciu układu klimatyzacja nie działa poprawnie, dmuchając gorące powietrze przy wyższych ustawieniach temperatury. Wskazówki obejmują diagnostykę oraz kalibrację systemu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA