logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Passat B5 Fl Klima chłodzi nie grzeje lecz czasem lekki podmuch ciepła leci

GrOmU1 09 Gru 2020 17:31 525 4
REKLAMA
  • #1 19101839
    GrOmU1
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Generlanie wiem tyle że do wymiany mam moduł komfortu gdyż klapa z tylu się otwiera samoczynnie A podświetlenie w drzwiach przycisków ciągle świeci jak wyłączam światła i zamykam auto, wiem że mam do roboty uszczelkę pod głowicą Ale nie ma to raczej powiązania. Klima zimnem daje porządnie działa sprawnie lecz kiedy chce żeby grzał nie daje ciepła Ale czasem jak jadę na 2.5 tyś obrotów na jednym biegu przez żałozmy 15 min lekko da ciepła i jak zjeżdżam z tras szybszego ruchu. na klimatronicu pokazuje błędy silników klap lecz trochę to wykluczam bo słychać czasem że klapy chodzą, jak włożyłem climatronika od passata b5 starszego to troszkę ciepła leciało Ale bardziej letnie niż ciepłe. Może to mieć związek z modułem komfortu? Bo wiem że też on podpowiada za całą klime. Moduł Nie był zalany Ale być może już umiera stąd te problemy z klapą. Pomocy bo Nie wiem co robić.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 19102318
    cysiekw
    Poziom 42  
    Ocena: 1408
    Sprawdzic na klimatroniku kodem czy nagrzewa się do nominalnej pracy płyn chłodniczy
  • REKLAMA
  • #3 19104767
    GrOmU1
    Poziom 2  
    Chciałbyś opisać jak to zrobić? Bo nie do końca mogę znaleźć to na Internecie A mechanikiem niestety nie jestem i wszystkiego sam się uczę
  • REKLAMA
  • #5 19108684
    GrOmU1
    Poziom 2  
    Dzisiaj przyjdzie nowy moduł komfortu więc po wymianie sprawdzę całego Climatronica i dam znać co się dzieje

Dodano po 11 [godziny] 44 [minuty]:

Sprawdziłem Clima i z tego co zrozumiałem to silniczki na zimno przesuwają dobrze lecz na przesuwie na ciepło jest wartość 0 więc chyba usterką są silniczki klap, dizeki wielkie !
REKLAMA