Wymontowałem wzmacniacz ze starego magnetofonu szpulowego firmy Unitra M2404S. Potrzebował bym do niego zamienniki tranzystorów:
BDP107B (podejżewam że zamiennikiem może być BC107B)
BC160.10
BDP254B
BCP140.10
Pewnie się dziwicie po co mi wszystkie te tranzystor?
Otóż ten magnetofon był stereo, ale któś przerobił go na mono. Wzmacniacz miał dwie płytki, po jednej na kanał (zdublowane). Jedną z tych płytek wymontował (nie mam zielonego pojęcia dlaczego) i chciałbym zregenerować go (zrobić drugą płytke) dlatego mi są potrzebne te zamiennki. Drugie pytanie tyczy się zaprojektowania tej płytki. Nigdy wcześniej nie projektowałem płytki, a wiem że są do tego programy. Jaki byś Cie program zaproponowali mi ??
Z góry dziękuję za pomoc
BDP107B (podejżewam że zamiennikiem może być BC107B)
BC160.10
BDP254B
BCP140.10
Pewnie się dziwicie po co mi wszystkie te tranzystor?
Otóż ten magnetofon był stereo, ale któś przerobił go na mono. Wzmacniacz miał dwie płytki, po jednej na kanał (zdublowane). Jedną z tych płytek wymontował (nie mam zielonego pojęcia dlaczego) i chciałbym zregenerować go (zrobić drugą płytke) dlatego mi są potrzebne te zamiennki. Drugie pytanie tyczy się zaprojektowania tej płytki. Nigdy wcześniej nie projektowałem płytki, a wiem że są do tego programy. Jaki byś Cie program zaproponowali mi ??
Z góry dziękuję za pomoc