Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Fujitsu Amilo L1310G, problem z kartą dźwiękową

Setarkos 27 Mar 2010 16:41 2459 7
  • Poziom 18  
    Witam

    Objawy:
    >w windowsie Xp Home Edition
    Instaluje sterownik prosi o restart po resarcie nie ma zainstalowanego sterownika.

    >w linuxie ubuntu 9.04
    brak dźwięku ale odtwarzacz audio odpala i gra


    kable sprawdzone oba ok

    Raz w windowsie Xpzaczął odtwarzać w WMP niestety brak dźwięku w słuchawkach czy na głośnikach, przy próbie podgłoszenia lub zciszenia zawsze wracało na 50 %.


    Przy wkładaniu słuchawek do wejścia na mikrofon słychać przez głośniczki skok napięcia przy wkładaniu w wejście słuchawkowe cisza.

    Na karcie obok wejścia na słuchawki i mikrofon znajdują się dwa wejścia usb oba chodzą bez zarzutu.


    Znalazłem karte do kupienia za 60 zł tylko teraz pytanie czy nie będą to pieniądze wyrzucone w błoto?



    Czy aby usterka jest napewno w karcie dźwiękowej ? jak mogę się tego upewnić?
  • Poziom 35  
    A łatka KB888111 zainstalowana w Windows XP ? :)
  • Poziom 18  
    Wyedytowalem jest to Home Edition nie Pro

    no i do tego w linuxsie tez lipa wiec to nie to

    o jak panowie jest jakis sposob na upewnienie sie ze wydanie 60 zl na nowa karte nie bedzie kasa w bloto?
  • Poziom 35  
    Nie odpowiedziałeś mi na pytanie czy zainstalowałeś łatkę KB888111 ?
    To że pod Linuksem jest lipa wcale nie świadczy że tak będzie pod Windows .
  • Poziom 18  
    home edition sp3 z tego co wiem sp3+ juz ma kb w sobie ?

    no ale zeby nie bylo ze nie odpowiadam na twoje pytanie ;]

    odpalilem instalke kb i wyskoczyl komunikata "..ze wersja ktora posiadam jest nowsza od tej ktora instaluje..." po czym nastepuje zamkniecie instalacji

    sorry za brak czcionek ale pisze wlasnie z tego lapa o ktorym mowa w temacie
  • Poziom 18  
    kupilem modul audio wymienilem i dalej lipa
    Zaraz po instalacji sterownika gra pliki audio np w WMA brak dzwieku glosniki/sluchawki

    po restarcie nie gra wyskakuje blad

    Error ID = 0xC00D11BA, Condition ID = 0x00000000

    Brakuje mi czcionek polskich srka
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 18  
    a jakie ma oznaczenie ? i w ktorym mniejwiecej miejscu sie znajduje ?