logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lodówka Mastercook LCE-818x nie działa wentylator.

mike111 03 Kwi 2010 19:39 6011 5
REKLAMA
  • #1 7916861
    mike111
    Poziom 10  
    Witam Szanowne grono jakże obeznane i wykwalifikowane:D. Problem z w/w modelem polega na tym że w/w model posiada w swojej górnej części tj. w chłodziarce takowy wentylator do którego wkłada się filtr węglowy neutralizujący nieprzyjemne zapachy ; w instrukcji obsługi opisali to jako HYGIENIZER a sam wentylator TURBOAIR i byłoby wszystko OK gdyby się chciał kręcić ale nie chce. Sprawdzałem kabelki które go zasilają ( zwykłym próbnikiem w formie śrubokręta) i nie wykazuje niestety żadnych oznak że dostaje napięcie.

Szukałem już na naszym zacnym forum podobnej przyczyny ale była tylko jedna taka sama niestety trochę zbywająca interesanta https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1488942.html . Na upartego dałbym sobie ręke uciąć że nie pracował od dnia zakupu:cry:.

Radzie zatem mości panowie co czynić.

WESOŁYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH
  • REKLAMA
  • #2 7917050
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 7918550
    mike111
    Poziom 10  
    Witam. Sprawdzałem to w ten sposób że przy otwartych drzwiach wciskałem ten wyłącznik który te drzwi po otwarciu uwalniają. Niestety dalej nie działa.
  • REKLAMA
  • #4 7928538
    K_andy
    Poziom 18  
    Ocena: 69
    wentylator załącza się po osiągnięciu przez komorę określonej temperatury.
    podstawowe pytanie czy działa komora chłodziarki? jaką ma temperaturę?
  • REKLAMA
  • #5 7929937
    mike111
    Poziom 10  
    Witam.

Komora chłodziarki ma temperaturę +5 stopni Celsjusza, czyli pracuje.
    Hmm.... poza tym gdyby ten wentylator pracował to wskazywałoby to zużycie tego filtra węglowego, a tymczasem filtr jest jak nowy żadnych przebarwień czy tez jakichkolwiek oznak jego zużycia.
  • #6 21260802
    TataKostka
    Poziom 7  
    I co się okazało?
REKLAMA