logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Harman Kardon AVR 3000 - Jakie głośniki optymalne

Christox 05 Kwi 2010 14:08 3285 2
REKLAMA
  • #1 7922706
    Christox
    Poziom 2  
    Witam

Liczę na Waszą pomoc. Zakupiłem ten amplituner za 530zł (myślicie, że to dobra cena do jakości, bo jako zielony w temacie uważam, że dobra ale może mnie ktoś oświeci?:)

Teraz myślę jakie głośniki do niego zakupić. Sprzęt będzie służył mi tylko i wyłącznie do słuchania muzyki więc skłaniam się ku zakupie 2 kolumn. Wiem, że do niego najlepsze będą 8Ω i to tyle co wiem, jeśli w ogóle wiem:).

Jego moc to:
    5 x 45W (8Ω )
    Pasmo przenoszenia: 10-100000Hz

Nie chciałbym wydać na kolumny więcej niż 800zł, ale nie chciałbym kupować też jakiegoś dziadostwa. Myślałem o czymś 3-drożnym.
    Co radzicie?

Z góry dziękuję i pzdr
    Krzysiek
  • REKLAMA
  • #2 7922871
    dues
    Poziom 28  
    Ocena: 62
    Przede wszystkim lepszym rozwiązaniem byłby zakup wzmacniacza stereo skoro chcesz tylko słuchać muzyki ale jak to się mówi już po ptokach :) Jak duży pokój i jakieś wymagania?
  • #3 7922902
    Christox
    Poziom 2  
    Pokój o pow. ok. 20 metrów kwadrat do tego dochodzi powierzchnia balkonu:) ok. 10m. Jeśli chodzi o wymagania to raczej chodzi mi o to żeby sprzęt ze sobą współgrał i nie spaliło się albo jedno albo drugie. Ewentualnie lubię dosyć głośne ale czyste granie, często robię domówki więc może w tą stronę (muzyka taneczna) :) Czyli sugerujesz, że nie jest to dobry sprzęt do grania, a facet z allegro pisał tak:
    "Myślę, że to jeden z ostatnich amplitunerów, w których główny nacisk położony jest na jakość dźwięku. Współcześnie produkowane to zbieranina scalaków i dekoderów nastawionych na obraz." :/

Dodano po 5 [godziny] 21 [minuty]:

Nikt nie pomoże?
REKLAMA