logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG 42PG200R - zresetował się , potrzebne kody serwisowe

zun 05 Kwi 2010 18:48 12513 9
REKLAMA
  • #1 7923734
    zun
    Poziom 12  
    Ocena: 18
    Witam

Wczoraj po zaniku prądu mój LG zwariował :( Z menu input znikła połowa wejść a dźwięk zesłabł znacząco. Gdy wszedłem do menu serwisowego okazało się , że wszystkie wartości ustawione są na zero . Ściągnąłem service manual , ale tam tylko napisane jest , iż należy to ustawić wg jakiegoś tam numeru BOM . Co w takiej sytuacji zrobić ? Gwarancja skończyła sie 6 miesięcy temu , jestem bardzo zadowolony z TV , a tu taki babol :(
  • REKLAMA
  • #2 7923782
    pożeracz kartofli
    Poziom 26  
    Ocena: 26
    Co to są te kody serwisowe??
  • REKLAMA
  • #3 7923798
    zun
    Poziom 12  
    pożeracz kartofli napisał:
    Co to są te kody serwisowe??

Po wcisnieciu jednoczesnie menu na tv i menu na pilocie uruchamia sie menu serwisowe gdzie mozemy wprowadzic dla roznych opcji kilkucyfrowe kody . Pierwszy mowi o rodzaju telewizora , to jedyny dobry u mnie. Reszta jest wyzerowana. Przez to slaby glos i braki w menu. Probowalem delikatnie je zmieniac. Doszedlem do tego iz w menu z urzadzeniami wejsciowymi pojaiwlo sie juz hdmi , ale dalej nie wejsc scart i glos jest sloaby. Boje sie za duzo kombinowac w tym menu zeby nie zepsuc telewizora.
  • #4 7924011
    mirko.
    Poziom 16  
    Ocena: 5
    No i nie kombinuj zgodnie z postawą pożeracza.
  • REKLAMA
  • #5 10422727
    zun
    Poziom 12  
    Strasznie stary temat , jednak zapomniałem wtedy napisać , iż znalazłem kody odpowiednie do tego telewizora - może się komuś przydać jeśli będzie w podobnej jak ja sytuacji - a zdarza się bo te TV mają wadliwe zasilacze , i raz na ruski rok potrafi się zresetować - wtedy bez kodów ani rusz ;)
    Oto kody :

Tool Option1 36757
    Tool Option2 96
    Area Option 20
    Option1 238
    Option2 4
    Option3 3
    Option4 0

Są to kody do modelu lg42pg200r
  • #6 10572731
    yaroo19
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Witam. Mam mały problem z tym TV bo nie działa mi jedno HDMI. Trochę pozmieniałem i teraz pokazuje mi obraz na chwile i jest zielony. Ja znalazłem coś takiego na internecie i trochę pozmieniałem.
    LG 42PG200R - zresetował się , potrzebne kody serwisowe LG 42PG200R - zresetował się , potrzebne kody serwisowe LG 42PG200R - zresetował się , potrzebne kody serwisowe LG 42PG200R - zresetował się , potrzebne kody serwisowe LG 42PG200R - zresetował się , potrzebne kody serwisowe LG 42PG200R - zresetował się , potrzebne kody serwisowe

a ja jeszcze potrzebuje widoków z menu Option1 bo u mnie jest 219 a u innych jest 238.
  • REKLAMA
  • #7 10572807
    zun
    Poziom 12  
    U mnie jest Option1 ustawione na 238 i są wszystkie HDMI. Ale masz do wyboru w menu z wyjsciami obydwa HDMI ? Jak masz w menu to musi dzialac , jak nie dziala to predzej spsute cos z HDMI , a opcje wygladaja OK.
  • #8 10572963
    yaroo19
    Poziom 11  
    Tamte to nie są moje ustawienia.Te znalazłem w sieci. Przez przypadek zrobiłem factory setting i HDMI zadziałało ale tylko na 10 sekund. W menu mam wybór HDMI1 i HDMI2. To są moje ustawienia serwisowe:
    LG 42PG200R - zresetował się , potrzebne kody serwisowe LG 42PG200R - zresetował się , potrzebne kody serwisowe LG 42PG200R - zresetował się , potrzebne kody serwisowe LG 42PG200R - zresetował się , potrzebne kody serwisowe LG 42PG200R - zresetował się , potrzebne kody serwisowe LG 42PG200R - zresetował się , potrzebne kody serwisowe LG 42PG200R - zresetował się , potrzebne kody serwisowe
    LG 42PG200R - zresetował się , potrzebne kody serwisowe LG 42PG200R - zresetował się , potrzebne kody serwisowe LG 42PG200R - zresetował się , potrzebne kody serwisowe LG 42PG200R - zresetował się , potrzebne kody serwisowe
    LG 42PG200R - zresetował się , potrzebne kody serwisowe LG 42PG200R - zresetował się , potrzebne kody serwisowe
  • #9 10573251
    zun
    Poziom 12  
    Wiesz co spróbuj zmienić tą wartość przy Option na taką jak podałem wyżej , nie zaszkodzi. Ale wątpię , żeby coś pomogło. Ja po zresetowaniu zawsze wprowadzam te wartości , które podałem powyżej i wszystko u mnie działa. Na ustawieniach , które TV przyjmuje po zrestowaniu mam tylko jedno HDMI i jedno wyjście AV ;) i tylko te wyjścia mam
  • #10 10573656
    yaroo19
    Poziom 11  
    A możesz wejść w te ustawienia option1 i zrobić fotkę bo u mnie maksymalnie można ustawić 219. Albo jak być mógł zrobić fotki wszystkich ustawień i wstawić tutaj. Może jeszcze sie komuś przydadzą.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z telewizorem LG 42PG200R, który zresetował się po zaniku prądu, co spowodowało zniknięcie części wejść w menu oraz osłabienie dźwięku. W menu serwisowym wszystkie wartości były ustawione na zero. Użytkownik poszukiwał kodów serwisowych, aby przywrócić prawidłowe ustawienia. Inni uczestnicy dyskusji podzielili się kodami serwisowymi, które mogą pomóc w rozwiązaniu problemu, oraz wskazali na możliwość uszkodzenia zasilacza, co jest znane w tym modelu. Użytkownicy wymienili się również doświadczeniami związanymi z ustawieniami HDMI i innymi opcjami w menu serwisowym.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA