logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pytanie dot. baterii w mp4 - "Creative Zen 2 X-FI"

dawidsab 06 Kwi 2010 18:40 3710 5
  • #1 7927810
    dawidsab
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 13
    Witam!

Od niedawna jestem posiadaczem mp4 - "Creative Zen 2 X-FI" (wygrałem w konkursie SMS).
    Ale odtwarzacz ten ma wbudowany jakiś polimerowy akumulatorek litowo-jonowy - i chciałbym wiedzieć, co będzie, jak się ten akumulatorek zużyje :?:
    Czy wtedy zanosi się odtwarzacz do serwisu - i oni wymieniają:?:
    Bo odtwarzacz ten nie ma żadnych śrubek, ani otwieralnej klapki na baterie, a z kolei - taki drogi sprzęt (ok. 700 zł) nie może być jednorazowy (tj. jak akumulatorek się zużyje, to odtwarzacz do wyrzucenia).

Co Wy o tym myślicie :?:

P.S. Przez słowo "zużyje" mam na myśli utratę zdolności do magazynowania energii.
    Załączniki:
    • Pytanie dot. baterii w mp4 - "Creative Zen 2 X-FI" Creative-ZEN-X-Fi2.jpg (25.6 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #2 7927846
    grubyostrowo
    Poziom 12  
    Ocena: 11
    żywotność jest bardzo długa... tyle powiem ale w razie co to masz też gwarancję ??? jeśli tak to wymienią bezpłatnie i wszystko cacy... a jeśli nie to też wymienią ale zapłacisz . nie przejmuj się za w czasu będzie godnie służył
  • #3 7927868
    dawidsab
    Użytkownik obserwowany
    Mam gwarancję na rok lub dwa.
    Tylko (chyba) nie mam paragonu, bo to wygrana w konkursie.
  • #4 7927891
    livex21
    Poziom 22  
    Ocena: 8
    Ja mam mp3 z wbudowanym akumulatorem już 4 lata i akumulator trzyma jak nowy :)

Wystarczy tylko pamiętać, aby ładować dopiero po całkowitym rozładowaniu i nie przerywać ładowania w połowie ;p

Pozdrawiam!
  • #5 7927922
    dawidsab
    Użytkownik obserwowany
    A jeśli mam np. baterię zużytą do połowy - i chcę podłączyć do PC na chwilkę, żeby coś dograć (mp3, itp.), a podłączenie pod USB jest równoznaczne z ładowaniem, to muszę zaczekać do pełnego naładowania - i dopiero rozłączyć, czy mogę zaraz po zgraniu utworów:?:
  • #6 7929306
    grubyostrowo
    Poziom 12  
    Ocena: 11
    możesz zaraz po zgraniu żaden problem...

paragon nie jest potrzebny ważne że jest gwarancja.możesz zawsze napisać do Tych od których to masz o potwierdzenie że wygrane było oni mają wszystko zarejestrowane...
REKLAMA