logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak opóźnić alarm dla drzwi głównych w Integra 32?

pitpiterson 12 Kwi 2010 10:20 2575 6
REKLAMA
  • #1 7951079
    pitpiterson
    Poziom 11  
    Ocena: 13
    Witam
    Posiadam Integre 32 mam "strefe Drzwi" w której są wejścia do wszystkich drzwi w obiekcie kontaktrony NC na wejścia drzwiowe .Nie mogę znaleźć jak ustawić aby po załączeniu tej strefy opóźnić jedno wejście drzwi główne .Czyli mieć czas otwarcia drzwi wejścia do obiektu do klawiatury i wyłączenie alarmu.Patrzyłem w ustawieniach serwisowych ale jest tylko czas na wyjście .Proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 7951451
    pitpiterson
    Poziom 11  
    Wczoraj ustawiałem to na 15 s. ,po uzbrojeniu systemu otwierałem drzwi i alarm wzbudzał się od razu jak przyjdę po południu spróbuję jeszcze raz i poinformuję ,na razie dziękuję za zainteresowanie postem

Dodano po 1 [godziny] 2 [minuty]:

Mam jeszcze pytanie bo to może jest błąd w ustawieniu - wejście jest ustawione typ reakcji - obwodowa a powinna być chyba ustawiona jako zewnętrzna aby zadziałał ten czas 15 s
  • REKLAMA
  • #4 7951872
    adibaw
    Poziom 16  
    Ocena: 22
    jeżeli nie jest z niczym powiązana to raczej jako 0:wejścia/wyjścia
  • #5 7951988
    pitpiterson
    Poziom 11  
    Co to znaczy że nie jest z niczym powiązana (jest to kontaktron 2 przewodowy satela ustawiony na nc
  • REKLAMA
  • #6 7952174
    adibaw
    Poziom 16  
    Ocena: 22
    chodziło mi o to że jeżeli nie jest poprzedzona żadną linią wejścia/wyjścia lub wejścia to ustawiasz ją jako wejścia/wyjścia
  • Pomocny post
    #7 7955199
    puchatek69
    Poziom 16  
    Ocena: 9

A dokładne ustawienia:

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiadający system alarmowy Integra 32 poszukuje sposobu na opóźnienie alarmu dla głównych drzwi w strefie "Drzwi". Po załączeniu strefy alarmowej, użytkownik chce mieć czas na otwarcie drzwi i wyłączenie alarmu. W odpowiedziach zasugerowano, że problem może wynikać z niewłaściwego ustawienia typu reakcji wejścia, które powinno być ustawione jako zewnętrzne, a nie obwodowe. Użytkownik również zadał pytanie dotyczące ustawienia kontaktronu 2-przewodowego marki Satel, który jest skonfigurowany na NC.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA