logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć głośniki 5.1 do DVD LG DVX492H? Czy potrzebny amplituner?

Jeleniu 17 Kwi 2010 03:08 2486 5
REKLAMA
  • #1 7970490
    Jeleniu
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam,

Zostałem obdarowany* wymienionym w temacie odtwarzaczem i zastanawiam się do czego mogę go wykorzystać.

Niestety, nie ma jak do niego podłączyć zestawu głośników 5.1 który mam (wprawdzie kiepskich, ale zupełnie mi to nie przeszkadza).

Odtwarzacz, jeśli chodzi o dźwięk, ma wyjścia cinch (stereo), cinch digital audio i optical digital audio.

- czy w tej sytuacji muszę dokupić amplituner?
    - czy te wyjścia digital audio to jest 5.1/6.1, czy w ogóle ma na wyjściu tylko stereo? instrukcja jest dość lipna i nijak nie można się dowiedzieć
    - i w ogóle jak to zrobić żeby było dobrze, tzn. wykorzystać możliwości urządzenia? ;)

Z góry dzięki i pozdrawiam.

*w konkursie przez pewien bank, więc rzesza obdarowanych jest dość liczna - myślę że wszelkie informacje dotrą do szerszego grona odbiorców :) I przy okazji pewnie duża część nagród trafi na Allegro, więc możecie tanio kupić ;)
  • REKLAMA
  • #2 7972139
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 640
    Do czego chciałbyś go wykorzystać?
  • REKLAMA
  • #3 7972218
    Jeleniu
    Poziom 11  
    Pablo1964 napisał:
    Do czego chciałbyś go wykorzystać?

Jak to DVD, do oglądania filmów, także DivX-ów (mam telewizor ze złączem SCART) i pewnie też do słuchania muzyki (mp3 z USB).
  • REKLAMA
  • #4 7973718
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 640
    Wyjście digital out obsługuje formaty 5.1. Aby wykorzystać w pełni sprzęt, powinieneś kupić amplituner wraz z kolumnami.
  • REKLAMA
  • #5 7976754
    Jeleniu
    Poziom 11  
    OK, dzięki za pomoc. Niestety z tego co widzę te tańsze amplitunery nie mają wejścia digital in, ale przynajmniej wiem mniej więcej czego szukać :)
  • #6 8008346
    BliskieMedia
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Dobre kino domowe wraz z kolumnami niestety troszkę kosztuje,pod tym względem nie ma co isc na łatwizne cenową.
REKLAMA