logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Centrala CCT1668 - komunikat o długim czasie oczekiwania przy rozmowach wychodzących

Telnw 19 Kwi 2010 10:33 1338 13
  • #1 7978444
    Telnw
    Poziom 17  
    Ocena: 12
    Co oznacza komunikat podawany z centrali przy rozmowach wychodzących: " przepraszamy,czas oczekiwania jest zbyt długi, prosimy zadzwonić później". Tu następuje rozłączenie rozmowy. Problem dotyczy kilku nr w centrali.
  • #2 7978566
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 7979397
    Tracer2
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 309
    Kolega widać nie korzysta z monitora tylko prościej się na Elektrodzie zapytać....
  • #4 7979715
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 7979788
    Tracer2
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 309
    Miałem ten problem przy zmianie WLRów i wychwyciłem to bardzo szybko.
  • #6 7981035
    Telnw
    Poziom 17  
    Przepraszam za małą biegłość w obsłudze CCT.Będę częściej dzwonił od serwisu a rzadziej...Jednak zadzwoniłem do serwisu i otrzymałem odpowiedż podobną do informacji udzielonej przez kolegę R-MIK.
    Zadałem pytanie bo chciałem zaznaczyć sprawę na forum. Wcześniej ten problemu raczej nie był dyskutowany ( ? ).
    Usterka pojawiła się w zeszłą środę jak zmieniłem program w centrali z 3.08 na 4.02 a nie miałem jeszcze wykupionej licencji .W czwartek dzwoniłem do serwisu tym problemem pierwszy raz i dostałem informację że może być spowodowany m.in. brakiem licencji ( okazało się to raczej błędną informacją ).Czekałem na przesyłkę .Dzisiaj wpisałem licencję i wgrałem najnowszy firmware ale okazało się że nadal jest to samo. Na 25 nr wew. problem miało tylko 3 ab i to czasami.
    Przy 3.08 i tych samych liniach problemu nie było - dlaczego?. Człowiek uczy się najlepiej na błędach ( ? ).
    Dziękuję za odpowiedzi.
  • #7 7982562
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #8 7982641
    Telnw
    Poziom 17  
    "Zależy jakimi liniami wychodzili"

Wszystkie linie to linie analogowe dostępne dla wszystkich . Ale może rozmawiali krócej niż 3 minuty.
  • #9 7982688
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #11 7982876
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • Pomocny post
    #13 7983774
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy zgłaszają problem z centralą CCT1668, polegający na komunikacie o długim czasie oczekiwania przy rozmowach wychodzących, co skutkuje rozłączeniem. Problem występuje na liniach analogowych i może być związany z błędną konfiguracją, taką jak brak zamiany biegunowości lub sygnału 16kHz. Wskazówki dotyczące rozwiązania obejmują sprawdzenie ustawień centrali oraz monitorowanie stanu połączenia. Po aktualizacji oprogramowania i wprowadzeniu licencji, problem nadal występował, ale po zmianie ustawień na czasówkę, sytuacja uległa poprawie. Użytkownicy podkreślają znaczenie monitorowania połączeń w diagnozowaniu problemów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA