logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Fax Panasonic KX-FL503 - Zacina papier przy bębnie, co może być przyczyną?

majstercichy 17 Sie 2004 15:51 2059 7
REKLAMA
  • #1 798512
    majstercichy
    Poziom 18  
    Ocena: 15
    Witam.
    Trafiło mi sie taki urządzonko-nie pierwszy raz zresztą...Ale to szczególnie uciążliwe:-) Zacina papier poierany do druku....Zaraz za pierwszymi rolkami i czzujnikami.Mniej wiecej na wysokosci bębna...Podstawiałem nowy bęben oraz czysciłem gumy płynem z arbiko...Co to może być????
  • REKLAMA
  • #2 799275
    JARTECH

Specjalista od telefonów
    Ocena: 32
    Witam.
    Domyślam się, że kartki nie miętoli tylko wywala błąd.
    Po mojemu zbyt długi czas pobierania kartki. Winny zabierak.

Jartech

:D

PS
    Mogę się mylić!!!
    Konto firmowe:
    PPHU JARTECH
    Poziomkowa 14, krotoszyn, 63-700 | Strona WWW: www.jartech.pl
  • REKLAMA
  • #3 802685
    majstercichy
    Poziom 18  
    podstawiałem zabierak...niestety nie pomogło....jakis diabeł....delikatnie zagnie kartke....ale delikatnie....
  • #4 803177
    Pawelcio
    Poziom 22  
    Ocena: 8
    właśnie walczyłem z takim padalcem... i wywalczyłem... tuż "za" rolką transferową ( na pokrywie górnej) jest listwa która prowadzi (?) papier... była krzywo przyklejona ( taka prawie przeźroczysta) po prawej stronie odległość od wałka transferowego była inna niż po lewej... zacinał tak że nie wprowadzał kartki na bęben ( nieregularnie ale przy 10 wydrukach zacięcie było pewne) sprawdź może pomoże pozdrawiam Paweł
    p.s. o kurde tak tanio sprzedałem taki wredny przypadek...
  • REKLAMA
  • #5 803818
    szczoten
    Poziom 17  
    Ocena: 4
    a czyściłeś czujniki?? jak nie to wyczyść i sprawdź testem czujników
  • #6 803977
    majstercichy
    Poziom 18  
    nie mam manuala z kodami:-( nie znam testu czujników.....
  • REKLAMA
  • #8 931385
    majstercichy
    Poziom 18  
    ten manual od 502 to jakis shit....ale spox....mam juz od 503 .dzieki za pomoc .

Podsumowanie tematu

✨ W urządzeniu fax Panasonic KX-FL503 występuje problem z zacinaniem papieru na wysokości bębna, zaraz za pierwszymi rolkami i czujnikami. Pomimo wymiany bębna i czyszczenia gum płynem, problem nie ustąpił. Podejrzewano zbyt długi czas pobierania papieru przez zabierak, jednak jego wymiana nie pomogła. Jeden z użytkowników wskazał na możliwą przyczynę – krzywo przyklejoną listwę prowadzącą papier za rolką transferową, co powodowało nieregularne zacinanie i niedoprowadzanie kartki na bęben. Zasugerowano również sprawdzenie i wyczyszczenie czujników papieru oraz wykonanie testu czujników, do którego dostępne są kody w manualach serwisowych, m.in. dla modelu KX-FL502, które mogą być kompatybilne z modelem 503. Ostatecznie autor potwierdził posiadanie manuala do modelu 503, co może ułatwić dalszą diagnostykę.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA