logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP LaserJet 5 i Windows 7 Ultimate - problem ze sterownikami

Axles 24 Kwi 2010 19:40 5457 2
REKLAMA
  • #1 7999110
    Axles
    Poziom 14  
    Ocena: 18
    Witam, posiadam historyczną drukarkę HP LaserJet 5 (kto ją miał wie o czym piszę :)
    Pod XP prof działała bez zarzutu lecz postanowiłem przejść na Windows 7 Ultimate no i problem ze sterownikami. Podczas instalacji tych z XP wyskakuje błąd "Zainstalowanie sterownika drukarki było niemożliwe. Nie można zakończyć operacji"
    Zainstalowałem więc inne z podobno następcy HP LJ 5 czyli HP LJ 4100 i drukarka wydrukowała stronę testową: PLC XL error, Error: UnsupportedProtocol, Operator: 0x0, Position: 0. Próbowałem też z innymi losowymi sterownikami z serii LaserJet i nic ciekawego bo ślaczki się drukują. Macie jakiś pomysł co mógłbym zrobić.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 7999587
    Marek Nawrocki
    Poziom 27  
    Ocena: 136
    Witam !!
    Mam taką samą drukarkę i nie znajdziesz sterowników , musisz pozwolić by win7 sam znalazł sterowniki na sieci (microsoft) mi tylko w ten sposób udało się to cudo zainstalować
  • #3 7999678
    Axles
    Poziom 14  
    Ocena: 18
    Nigdy nie korzystałem z updejtu z M$ z pewnych powodów :] ale zadziałało i dzięki za pomoc. Temat zamykam.
REKLAMA