witam
Temat szybki,Passat 98 AFN bez Can,przeróbka ca CAN.
Zmieniłem kompa (ecu) ,zegary ,bo o to mi chodziło 1/2 fis z 3bg.Oczywiście podciągnięcie CAN ,wszystko działa.
Problem.............Zegary z CAN rok 98-99 wszystko OK. jeżeli chodzi o poduchy (kontrolka zapala się i znika-test),założyłem z 3BG ,tam transmisja jest tylko po CAN więc nie ma błędu ,ale nie ma też testu po przekręceniu klucza.Wniosek...........założenie sterownika z CAN.
Wszystko spoko.Stary sterownik 1c0 909 607b.
Nowy który kupiłem to 6Q0 909 605B (Na 4 poduchy z napinaczami+ oczywiście CAN).Sterownik kupiłem z wiązką bo oczywiście jest inna niż w 1c0.
Przeróbka wiązki to żaden ból.
Moje pytanie :
1.jest możliwość zmiany kodowania nowego sterownika żeby nie "warczał" o
napinacze?
2.sterownika jeszcze nie odczytałem -pochodzi oczywiście z angola (cena 50pln).
3.Jeżeli nie ma takiej możliwości to akurat nie problem ,zainwestuję 120pln w dwa napinacze do pasa plus oczywiście wiązka.
Wiem że powinno dać się wyłączyć bo na schemacie są opisane gwiazdką (opcjonalnie).
Bardzo proszę o pomoc
Pozdrawiam
Marek
sterownik Siemens 6Q0909605B 5WK4 2869 index 01
Temat szybki,Passat 98 AFN bez Can,przeróbka ca CAN.
Zmieniłem kompa (ecu) ,zegary ,bo o to mi chodziło 1/2 fis z 3bg.Oczywiście podciągnięcie CAN ,wszystko działa.
Problem.............Zegary z CAN rok 98-99 wszystko OK. jeżeli chodzi o poduchy (kontrolka zapala się i znika-test),założyłem z 3BG ,tam transmisja jest tylko po CAN więc nie ma błędu ,ale nie ma też testu po przekręceniu klucza.Wniosek...........założenie sterownika z CAN.
Wszystko spoko.Stary sterownik 1c0 909 607b.
Nowy który kupiłem to 6Q0 909 605B (Na 4 poduchy z napinaczami+ oczywiście CAN).Sterownik kupiłem z wiązką bo oczywiście jest inna niż w 1c0.
Przeróbka wiązki to żaden ból.
Moje pytanie :
1.jest możliwość zmiany kodowania nowego sterownika żeby nie "warczał" o
napinacze?
2.sterownika jeszcze nie odczytałem -pochodzi oczywiście z angola (cena 50pln).
3.Jeżeli nie ma takiej możliwości to akurat nie problem ,zainwestuję 120pln w dwa napinacze do pasa plus oczywiście wiązka.
Wiem że powinno dać się wyłączyć bo na schemacie są opisane gwiazdką (opcjonalnie).
Bardzo proszę o pomoc
Pozdrawiam
Marek
sterownik Siemens 6Q0909605B 5WK4 2869 index 01