Witam wszystkich elektryków. Poszukuję schematu elektrycznego podłączenia wiertarki WKA40 1972 rok z fabryki Chocianowie. Działa do pewnego momentu, padł stycznik 3 MSM 40A/400V, po wymianie cewki palą się bezpieczniki 10A i 25A. Czy spotkał się ktoś z podobną usterką? Myślałem, że cewka stycznika robiła zwarcie, była lekko nadpalona ale przewodziła na mierniku ale wymieniłem. Pod stycznikiem znajdują się elementy, nie wiem co to jest, chyba bezpiecznik termiczny, ma wypalone gniazdo.Czy można go jakoś pominąć, ma takie wciskane 2 przyciski? Proszę o pomoc.
Regulamin, pkt 11:
W temacie wiadomości należy dokładnie zawrzeć całą istotę wysyłanych informacji.
W działach serwisowo - naprawczych w tytule należy obowiązkowo podać rodzaj sprzętu, markę i model naprawianego urządzenia jak również, w formie skrótowej lub symbolicznej, charakter uszkodzenia (problemu).
Proszę poprawić.
[_P_]
Regulamin, pkt 11:
W temacie wiadomości należy dokładnie zawrzeć całą istotę wysyłanych informacji.
W działach serwisowo - naprawczych w tytule należy obowiązkowo podać rodzaj sprzętu, markę i model naprawianego urządzenia jak również, w formie skrótowej lub symbolicznej, charakter uszkodzenia (problemu).
Proszę poprawić.
[_P_]