logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odczytać kod z radia FORD 2004 model 6005L z pliku .bin?

mallow 19 Sie 2004 21:49 2433 6
REKLAMA
  • #1 803171
    mallow
    Poziom 11  
    Witam!
    Zczytalem pamiec z tego radia - 6005L - ale nie wiem jak odczytac z niego kod. Co mam dalej zrobic? Nie jestem w tym zaawansowany, wiec prosze jak najprosciej. Zczytalem to do pliku .bin.
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 803181
    wojtek21
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    wystaf bina to ci podam kod
  • REKLAMA
  • #3 803206
    penio
    Poziom 17  
    Ocena: 38
    podja seryjny to ic oblicze
    Ostrzeżenie za proponowanie liczenia po serialu <zdzich42>
  • #4 803216
    mallow
    Poziom 11  
    W zalaczniku podaj bina, oczyt 8-bitowy.
    Załączniki:
    • KOD FIESTA.rar (105 Bajtów) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #5 803225
    wojtek21
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    spróbuj kod 202
  • #6 803568
    tsuko
    Poziom 16  
    Ocena: 13
    I thing that your dump is bad (and must dont ask for code)becouse for code enable on this model on adress 01 must have 1 and for code disable value is 0.
    Here is working dump first try :wink:

Regards
    Załączniki:
    • FORD2004 code 536.rar (112 Bajtów) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #7 804919
    mallow
    Poziom 11  
    Dzięki za zainteresowanie.Już sobie poradziłem,hi.
    @@@@@@@@@@@@
    Problem tkwił w ustawieniu pamieci przy odczycie na wymagany tryb 16 bitowy,hi.Przy tak ustawionym odczycie w programatorze prawidłowo sczytałem bin.a. Radio hula.D z i ę k i.Przy okazji trochę się nauczyłem.
    Posty scalono <zdzich42>

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy odczytu kodu zabezpieczającego z radia samochodowego FORD model 6005L z 2004 roku na podstawie pliku z pamięcią w formacie .bin. Użytkownik zczytał pamięć radia, ale nie wiedział, jak wyodrębnić kod zabezpieczający. Wskazano, że do prawidłowego odczytu pliku binarnego konieczne jest użycie trybu 16-bitowego podczas zgrywania pamięci w programatorze, a nie 8-bitowego. Próby odczytu kodu na podstawie numeru seryjnego lub domyślnych kodów (np. 202) nie były skuteczne. Ostatecznie problem rozwiązano poprzez poprawne ustawienie trybu odczytu pamięci, co pozwoliło na uzyskanie prawidłowego pliku .bin i odczytanie kodu zabezpieczającego, dzięki czemu radio zostało odblokowane i działa poprawnie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA