logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Audi A6 C5 2.5 TDI 98r. niestabilne połączenie interfejsu

spedeer 05 Maj 2010 17:46 2879 1
REKLAMA
  • #1 8038958
    spedeer
    Poziom 10  
    Ocena: 16
    Witam
    jestem posiadaczem audi a6 2.5 TDI. 98r. Ostatnio kupiłem interfejs VAG KKL na USB. Zainstalowałem interfejs na Viście wszystko ok ustawiłem port com1 ustawiłem bajty i czas latencji tak jak w instrukcji z interfejsem. Tylko mam problem z połączeniem z samochodem Vag-com 311 i 208(przestawiłem na zgodność z XP i uruchamiam jako administrator) niektóre moduły np: immo czy liczniki skanuje świetnie ale przy skanowaniu silnika są poważne problemy na 20 prób raz się połączy i to jeszcze niestabilnie raz czyta błędy i krótką chwile chodzi ok a po chwili komunikat :"za dużo błędów w komunikacji aby kontynuować" kombinowałem zmieniać czasy latencji na różne ale jest tak samo od 1 do 7 dalej nie sprawdzałem. (jak raz się połączyłem to pokazało błąd 18259 ale już wiem ze to brak komunikacji z pompą ABS ale to chyba nie jest przyczyna niestabilnej komunikacji z silnikiem ) co może być przyczyną ? Bardzo bym prosił o fachową pomoc jak ustawić interfejs żeby działał.
  • REKLAMA
REKLAMA