logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

"Wystąpiły problemy z przesyłaniem polecenia do.."

goodfun 07 Maj 2010 00:02 29820 0
REKLAMA
  • Witam!
    Bazuje na systemie operacyjnym Windows 7. Odkąd przerzuciłem się z powrotem z Office 2007 na Office XP pojawił się u mnie problem podczas uruchamiania plików wordowskich. Sam program uruchamia się bez zarzutu, jednak jak chcę otworzyć plik *.doc klikając na niego dwukrotnie to pojawia się błąd:
    "wystąpiły problemy z przesyłaniem polecenia do programu"
    Plik ten mogę otworzyć jedynie z poziomu otwartego już Worda - plik/otwórz
    Czytałem na wielu forach rozwiązania typu reinstalacja Office, ustawianie zgodności, wyłączanie antywirów, wyłączenie uruchamiania programu jako administrator. Nic nie pomogło!
    Jaka może być tego przyczyna?
    Zaznaczę, że Office XP był instalowany zaraz po reinstalacji systemu Windows 7 i problem pojawia się od początku.

Dodano po 19 [minuty]:

Przez zupełny przypadek znalazłem rozwiązanie. Mam nadzieję, że nie zaszkodzi jeżeli sam sobie odpowiem:), tymbardziej, że nikt, nigdzie nie pomógł.

ROZWIĄZANIE:
    - należy odszukać w Program Files plik uruchomienia programu, u mnie -
    winword.exe
    - następnie kliknąć prawym przyciskiem i przejść do zakładki "Podpisy cyfrowe"
    - kliknąć 2x na to co jest na liście podpisów cyfrowych
    - po otwarciu okna klikamy na "wyświetl certyfikat"
    - następnie po otwarciu kolejnego okna klikamy "zainstaluj certyfikat"
    ... dalej już chyba nie muszę opisywać:)

Pewnie przy różnych wersjach Office lub różnych systemach operacyjnych może to wyglądać inaczej
    jednak idea jest taka by zainstalować/uaktualnić certyfikat.
    Mam nadzieje, że chociaż pomogę tym postem innym.
    O autorze
    goodfun
    Poziom 14  
    goodfun napisał 169 postów o ocenie 121, pomógł 3 razy. Mieszka w mieście Poznań. Jest z nami od 2006 roku.
  • REKLAMA
REKLAMA