logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

wiertarka Einhell BSM500 - zatrzymuje się podczas pracy

piotrek8006 08 Maj 2010 14:23 4115 4
REKLAMA
  • #1 8050859
    piotrek8006
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Wiertarka jak w temacie. Silnik pracuje, lecz gdy ją np. przycisnę mocniej podczas wiercenia, nagle słyszę przeskok w silniku, silnik nadal pracuje, lecz główka wiertarki już się nie kręci. Zamieszczam film by dokładnie przedstawić usterkę...

http://www.youtube.com/watch?v=dCr00pWrLVw
  • REKLAMA
  • #2 8050891
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 8051400
    piotrek8006
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Służyła mi przez ponad 7lat :-) jako wkrętarka (ma regulowane obroty) oraz używana była do wiercenia w plastiku, drzewie. 500W spokojnie wystarczało. Zawiodła dzisiaj rano... i powiem, że jak na wiertarkę za 50zł wtedy to szmelc :-) dobrze się sprawował. Za chwilkę ją rozkręcę, i zerknę co się stało. Mam też pytanie... Czy, można z niej wyciągnąć jakieś elementy które są odpowiedzialne za regulowanie obrotów i zamontować te elementy do innej wiertarki ?? a konkretniej do Boscha PSB 400-2 ...
  • REKLAMA
  • #4 8051551
    pasc
    Poziom 19  
    Ocena: 35
    Hmm...

Chłopie tasz widać tam jak "główka" uchwyt ci telepie na wszystkie strony (oznacza to że panewkę bo nie wierzę że tam jest łożysko masz już wybite) a to że się wysprzęgla to niestety kolega powyżej napisał...wałek silnika z naciętymi zębami spiralnymi jest już pewnie "kaput"...

Radzę podarować sobie naprawę (sprzęt jednorazowy) niestety :D

pozdr
    pasc
  • #5 8051591
    retrofood
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4788
    pasc napisał:

Radzę podarować sobie naprawę (sprzęt jednorazowy) niestety :D

Tym bardziej, że:
    Cytat:
    Służyła mi przez ponad 7lat

Temat zamykam. Jak ktoś bardzo zechce, to otworzę.

Chcieli, więc otwieram czasowo.
REKLAMA