logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Amplituner 5.1 za 500-700zł głównie do PS3/filmów.

mkowalm 08 Maj 2010 16:00 2323 3
REKLAMA
  • #1 8051190
    mkowalm
    Poziom 2  
    Witam.

Więc na początek napiszę, że jak dotąd posiadam głośniki stereo Microlab Solo 7C.

Jako, że ostatnio więcej gram na PS3 i oglądam filmy na Bluray chciałbym rozbudować dość budżetowo zestaw by mieć 5.1.

Na wstępie zaznaczę, że nie chciałbym rezygnować z Microlabów ponieważ odpowiada mi ich brzmienie oraz gabaryty, a audiofilskich wymagań nie mam. Są również wystarczające mocowo do mojego pokoju (~15m^2)

Wzmacniacz jak w tytule za kwoty w okolicach 500-700 złotych. Z tego co zdążyłem do tej pory poczytać mam kilka propozycji:

- Denon AVR-1603
    - Onkyo TX-SR600E
    - Pioneer VSX-916
    - Onkyo HT-R508

Yamahy ponoć mają zimne brzmienie, prawda to?

Do Microlabów dokupiłbym jakieś surroundy + ew. centralny. W niedalekiej przyszłości również subwoofer.

Dobrze się kieruję, czy nie bardzo? Ma taka rozbudowa sens?

Mam możliwość kupienia takiego zestawu:

Onkyo TX-SR600E + Koda AV-702 v.2, za całość 1000zł, najważniejsza sprawa dla mnie - jak zagrają fronty Kody w porównaniu z Microlabami? Lepiej? Porównywalnie? Chodzi o słuchanie muzyki w stereo. Nie mam wielkich wymagań, a Microlaby mi odpowiadają..
  • REKLAMA
  • #2 8051418
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 642
    mkowalm napisał:

Dobrze się kieruję, czy nie bardzo? Ma taka rozbudowa sens?

Żeby osiągnąć spójność brzmienia, wszystkie kolumny powinny pochodzić z tej samej serii. Dlatego postawiłbym na Kodę.
  • REKLAMA
  • #3 8104763
    kamil244
    Poziom 12  
    Ocena: 8
    Przed centralką polecałbym kupić subwoofer :D
  • #4 8105063
    mkowalm
    Poziom 2  
    No więc celem uaktualnienia napiszę, że zakupiłem amplituner Denon AVR-1906, a do niego komplecik Quadral Quintas 5000 (Microlaby sprzedane). W niedalekiej przyszlości oczywiście pojawi się subwoofer :)
REKLAMA