logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wzmacniacz Yamaha AX-870 do 900zł - czy warto? Alternatywy z lepszą mocą?

EpSoNDX 09 Maj 2010 15:53 1176 1
REKLAMA
  • #1 8055052
    EpSoNDX
    Poziom 16  
    Ocena: 4
    Witam wszystkich :)

Nadszedł czas na zmianę wzmacniacza na coś porządnego. Dlatego chciałbym się was poradzić co do wyboru.
    Jak na razie poczytałem trochę i pooglądałem na YT i zaciekawił mnie wzmacniacz Yamahy model AX-870.
    Dźwięk z niego jest naprawdę znakomity, tylko czy wart swojej ceny? I czy można mieć coś w przedziale do 900zł co zagra o wiele lepiej i wykaże się większą mocą? Kolejnym powodem dla którego także go wybrałem jest wygląd, na którym zależy mi równie co na wydobywanym dźwięku.

Co do tego co będzie napędzał to nie mam żadnych godnych kolumn. Jak na razie jadę na DIY na jakichś chińczykach. Mam w planach złożyć coś ale to dopiero w zimę. zobaczy się wtedy ile mocy będziemy mieli do wykorzystania.

Kolejnym pytaniem będzie pewnie jakiej słucham muzyki, otóż każdej w zależności od humoru. Jednak najbardziej lubię Hardstyle, dlatego jestem wymagający co do wydobywanego basu i wysokich tonów. Lubię także słuchać głośno muzyki(oczywiście do pewnego stopnia), ale chciałbym aby wzmacniacz był również wytrzymały.

Bardzo dziękuje za poświęcony czas i myślę że pomożecie mi dokonać dobrego wyboru :)

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 8055699
    piotr090
    Poziom 15  
    Zobacz za technicsem model su-V570 i wyższe bodajże su-v670 ten 1 ma jak pamiętam 105 watt rms przy 4ohm a ten drugi gdzieś 120 przy 4 ohm.Pracują od 4-16ohm.Też słucham Hardstyle i wzmacniacz spisuje się znakomicie i to przy dużych głośnościach
REKLAMA