logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wieża JVC MX-D301T / zacinający sie mechanizm kasetowy

Vielebny 09 Maj 2010 19:26 1945 5
REKLAMA
  • #1 8055799
    Vielebny
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam
    Posiadam wieże JVC MX-D301T i mechanizm kasetowy po prostu się zacina - włączając PLAY mechanizm zaczyna stukać siłownikiem elektromagnetycznym i nie potrafi "wrzucić" się na PLAY. Próbowałem nasmarować delikatnie prowadnice na tym kółku wybierającym funkcje bo myślałem że tarcie nie pozwala przesunąć się prowadnicom ustawiającym pozycję mechanizmu ale nic to nie dało.
    Wygląda jakby główne paski napędowe idące od silnika się ślizgały bo mechanizm stawia za duży opór, tak przynajmniej sądzę bo jak przekręcę palcem i mechanizm przeskoczy przez punkt "zawieszenia" to już jest ok do momentu następnej zmiany funkcji, np zmiany kierunku odtwarzania taśmy.
    Co tu mogę zrobić?
  • REKLAMA
  • #2 8056983
    Byneq
    Poziom 27  
    Ocena: 153
    Paski wymieniane czy stare ? Jak stare to masz odpowiedź.
  • REKLAMA
  • #3 8057273
    Vielebny
    Poziom 11  
    No fakt - stare. Jak i gdzie kupić odpowiednie na wymiar? Bo jak szukam to trafiam na same paski do gramofonów albo sprzętów rodzimej produkcji. Może nie znam odpowiedniego miejsca do szukania.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 8057332
    rnb_bolii
    Poziom 39  
    Ocena: 1173
    Witam. Zdemontuj stare. Podskocz do sklepu w Katowicach- http://www.nowyelektronik.pl/
    Dopasujesz na wymiar.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 8057537
    Byneq
    Poziom 27  
    Ocena: 153
    Jeśli już się wybierzesz do Katowic a w NE by nie było to zajrzyj na Plebiscytową tam są dwa sklepy a między nimi na Dąbrowskiego jest trzeci.
  • #6 8060409
    Vielebny
    Poziom 11  
    Dziękuję uprzejmie, temat wyczerpany :)
REKLAMA