logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lenovo Y530 - Luzne zawiasy i pęknięta obudowa, naprawa gwarancyjna?

szeryfff 10 Maj 2010 19:34 6799 2
REKLAMA
  • #1 8059734
    szeryfff
    Poziom 24  
    Ocena: 43
    Witam!
    Jakis czas temu kupilem uzywanego laptopa lenovo y530. Sprzedajacy uprzedzil mnie o tym, ze obudowa przy jednym zawiasie sie troche rozeszla, ale o tym ze zawiasy sa luzne, i ze matryca otwiera sie do 180 st juz nie :) Laptop jest jeszcze na gwarancji, ale jak wiadomo serwis IdeaPad'ow jest tylko jeden, i nie cieszy sie dobra reputacja :)

Tak wyglada teraz obudowa przy zawiasie (nawet nie wiem kiedy pekla):
    Lenovo Y530 - Luzne zawiasy i pęknięta obudowa, naprawa gwarancyjna?

W zwiazku z tym mam pytanie, czy odsylac laptopa do serwisu? Boje sie, ze mi wcisna ze to moja wina, i skasuja kilka stow za naprawe.
    Jezeli nie odsylac, to czy probowal ktos rozebrac juz tego laptopa, a moze nawet robic cos z zawiasami?
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 8535306
    gegon91
    Poziom 2  
    Witam.
    Nie radze wysyłać do serwisu,mój laptop nie ma żadnych uszkodzeń wizualnych,a taką odpowiedź otrzymałem z serwisu:

informuję, że w/w sprzęt ma uszkodzoną mechanicznie obudowę dolną, obudowę klawiatury, obudowę LCD (zawiasy). Usterka nie kwalifikuje się do naprawy gwarancyjnej. Koszt naprawy części wraz z usługą wymiany wynosi :1124,63 zł brutto.

Porażka,a nie serwis,wcześniej wymieniałem dwa razy klawiaturę i zasilacz,ten model jest całkowicie nie udany.
    Pozdrawiam.
  • #3 9304734
    szeryfff
    Poziom 24  
    Ocena: 43
    Witam,
    zawiasy wymienilem sam, obudowe skleilem, i jest oki :)
    Pozdrawiam
REKLAMA