Witam.
Na wstępie dodam tylko, że ten post ma na celu wyjaśnienie oraz doradzenie w doborze sprzętu do badań. Badania te zostaną zawarte w pracy magisterskiej.
Co wiem w temacie programowania? W zasadzie minimum do wykonania odpowiednich badań.
Otóż: Tematem mojej pracy jest
W skrócie: mam zbadać jedną kość EEPROM w kilku (dwóch) programatorach i programach pod kątem prędkości zapisu. Czyli jedną kość do programatora A i programem A badam prędkość zapisu. Mierzę czas zapisu oraz przepływ danych (USB?) i wprowadzam jako wynik na wykres. Opisuję spostrzeżenia, za przeproszeniem "bla bla bla dalej". To samo analogicznie z kombinacją AB, BA, BB.
Tak sobie przynajmniej to wyobrażam a pewnie zaraz ktoś zdejmie mi różowe okulary (mam nadzieję, że nie moderator:))
Moje pytanie i prośba o radę brzmi:
Jaką kość zastosować, jakie programatory oraz jakie programy.
Kość bios np 2 MB, programatory są po kilkaset złotych i nawet nie wiem czym się różnią np WILLEM. A program UNIFLASH czy wellon?
Jestem zielony w temacie. Nie chodzi mi o wykonanie tego za mnie tylko chciał bym zaczynając to nie męczyć się z jakimś badziewiem w które włożę 600zł a skorzystam tylko raz.
Czy ktoś na przykład odpłatnie zechciał by mi pożyczyć taki sprzęt na kilka dni? Dodatkowo w dziale kupię sprzedam umieszczę temat odnośnie tej kwestii ale nie wiem na razie z jaką prośbą się zwrócić.
Dziękuję za wsazówki. Oczywiście pomoc w tym temacie mile widziana i wynagrodzona odpowiednim wpisem w Pracy
Na wstępie dodam tylko, że ten post ma na celu wyjaśnienie oraz doradzenie w doborze sprzętu do badań. Badania te zostaną zawarte w pracy magisterskiej.
Co wiem w temacie programowania? W zasadzie minimum do wykonania odpowiednich badań.
Otóż: Tematem mojej pracy jest
Zarządzanie dynamicznym programowaniem pamięci ROM w systemach komputerowychW skrócie: mam zbadać jedną kość EEPROM w kilku (dwóch) programatorach i programach pod kątem prędkości zapisu. Czyli jedną kość do programatora A i programem A badam prędkość zapisu. Mierzę czas zapisu oraz przepływ danych (USB?) i wprowadzam jako wynik na wykres. Opisuję spostrzeżenia, za przeproszeniem "bla bla bla dalej". To samo analogicznie z kombinacją AB, BA, BB.
Tak sobie przynajmniej to wyobrażam a pewnie zaraz ktoś zdejmie mi różowe okulary (mam nadzieję, że nie moderator:))
Moje pytanie i prośba o radę brzmi:
Jaką kość zastosować, jakie programatory oraz jakie programy.
Kość bios np 2 MB, programatory są po kilkaset złotych i nawet nie wiem czym się różnią np WILLEM. A program UNIFLASH czy wellon?
Jestem zielony w temacie. Nie chodzi mi o wykonanie tego za mnie tylko chciał bym zaczynając to nie męczyć się z jakimś badziewiem w które włożę 600zł a skorzystam tylko raz.
Czy ktoś na przykład odpłatnie zechciał by mi pożyczyć taki sprzęt na kilka dni? Dodatkowo w dziale kupię sprzedam umieszczę temat odnośnie tej kwestii ale nie wiem na razie z jaką prośbą się zwrócić.
Dziękuję za wsazówki. Oczywiście pomoc w tym temacie mile widziana i wynagrodzona odpowiednim wpisem w Pracy