Witam serdecznie, rozglądam się za monitoringiem do lokalu działalności gospodarczej, ogólnie potrzebuje 2 kamery wewnętrzne gdzie cały czas jest sztuczne oświetlenie, oraz 2 kamery zewnętrzne dzień/noc, w nocy na części obserwowanego placu jest oświetlenie, jednak czasami jest wyłączane, wiec na 100% opcja noc, teraz moje pytanie przeglądając allegro i elektrodę napotkałem różnorodność rejestratorów jaki i całych zestawów, zaczynając od 1000zł za całość (kamery, dysk, rejestrator zasilacz itp) po kosmiczne kwoty do 10000zł.
Teraz moje pytanie czy w kwocie do 2000zł uda mi się kupić coś konkretnego czy zmuszony jestem na chińskie wynalazki (AVtech itp??) Jeżeli tak to porpsze o nazwę firmy, model urządzenia, czym się kierować w wyborze.
Jak stoi kwestia nagrywania, zakładając obraz z 4 kamer, dysk 500GB starczy na 10,20,30 dób obserwacji?? Obserwacja ma głównie być zapisana na dysku i ewentualne późniejsze jej odtworzenie, może też posiadać możliwość poglądu na żywo jak i poprzez internet w ewentualnej przyszłej konieczności.
Teraz moje pytanie czy w kwocie do 2000zł uda mi się kupić coś konkretnego czy zmuszony jestem na chińskie wynalazki (AVtech itp??) Jeżeli tak to porpsze o nazwę firmy, model urządzenia, czym się kierować w wyborze.
Jak stoi kwestia nagrywania, zakładając obraz z 4 kamer, dysk 500GB starczy na 10,20,30 dób obserwacji?? Obserwacja ma głównie być zapisana na dysku i ewentualne późniejsze jej odtworzenie, może też posiadać możliwość poglądu na żywo jak i poprzez internet w ewentualnej przyszłej konieczności.