logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dziwne stukanie w silniku Andoria S320 po czyszczeniu koła zamachowego

Piotrek50501 12 Maj 2010 16:32 10855 3
REKLAMA
  • #1 8066990
    Piotrek50501
    Poziom 14  
    Ocena: 29
    mam oto taki problem:

przy kole zamachowym ciekł mi olej, zdjąłem koło i obudowę znajdującą się pod kołem, poczyściłem, zakręciłem wałem czy wszystko jest w porządku i złożyłem. teraz gdy odpalam silnik słychać dziwne stukanie ze środka. przedtem tego nie było silnik chodził idealnie. co mam zrobić żeby to uszykować??

czy mógł się może przestawić rozrząd od zakręcenia wałem bez pokrywy od strony koła zamachowego??? co zrobić żeby działało jak należy??

z góry dziękuję za pomoc:)
  • REKLAMA
  • #2 8081683
    agaudio
    Poziom 21  
    Ocena: 53
    koła zębate od napędu wałka rozrządu są po przeciwnej stronie i tu o samoistnym przestawieniu nie ma mowy. zdemontuj pokrywę z tyłu może się czegoś dopatrzysz np.czy nie poluzowana panewka na korbowodzie . Zalezy też jakie są te stuki . Co robiłeś przy uszczelnianiu tego wycieku ,jakie jest w tym silniku rozwiązanie.
  • REKLAMA
  • #3 8090198
    stan2300
    Poziom 17  
    Ocena: 147
    witam jesli stuk daje wrazenie jak by to byla panewka to proponuje sprawdzic wtryski ,pracowalem na hamowni na takim silniku i mielismy podobny przypadek ,inzynier prowadzacy chcial juz rozbierac silnik a okazalo sie ze wina byla we wtrysku,ten ktory bedzie tego przyczyna bedzie mokry,jesli masz troche doswiadczenia w silnikach diesla to podczas pracy wyczujesz zle pracujacy wtrysk po pulsacji przewodu wysokiego cisnienia
  • #4 14506286
    potegat
    Poziom 20  
    Ocena: 108
    @Piotrek50501
    siema opanowałeś ten stuk w s320 bo mam tak samo
    Pozdrawiam
REKLAMA