logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak połączenia FTP na home.pl - błąd TLS w FileZilla, przekroczony czas w TC

kolos59 16 Maj 2010 20:17 7909 6
REKLAMA
  • #1 8083747
    kolos59
    Poziom 17  
    Ocena: 13
    Witam mam problem jak w temacie. Szukałem na forum lecz nie znalazłem odpowiedzi. Mam zarejestrowaną domenę i wkupioną usługę hostingu. Próbowałem łączyć się przy pomocy TC i FileZilla. Komunikaty jakie uzyskałem to "przekroczony czas oczekiwania na połączenie" dla TC i "Nie można połączyć z serwerem bład TLS" dla FZ. Nie jestem specjalistą w tej dziedzinie ale konfiguracji ww programów dokonałem raczej prawidłowo. ( tryb pasywny, hasło, login itd.). Łączenie z internetem przez neoTP, Windows 7, firewalle powyłączanie , antywirusy tez. Może ktoś wie jak sobie z tym poradzić ?
  • REKLAMA
  • #2 8084421
    abdenagof
    Poziom 23  
    Ocena: 28
    Na jaki adres się łączysz, w home.pl adres serwera ftp to nie home.pl tylko twojadomena.pl
  • REKLAMA
  • #3 8084524
    kolos59
    Poziom 17  
    Łączę sie na mojadomena.pl
    lub mojadomena.home.pl

Dodano po 3 [minuty]:

Próba połączenia = komunikat " wywołanie połączenia nie powiodło się!" w TC
  • REKLAMA
  • #4 8085073
    abdenagof
    Poziom 23  
    Ocena: 28
    Skąd masz internet, czy próbowałeś łączyć się z innymi serwerami ftp, z jakiego korzystasz klienta, spróbuj odpalić command line (start->uruchom->cmd) i użyć komendy ftp mojadomena.pl
  • REKLAMA
  • #5 8085195
    kolos59
    Poziom 17  
    Internet jak pisałem TP. Z innymi serwerami wszystko OK. Przez CMD efekt taki sam.
  • #6 8206095
    dmx
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    Cytat:
    Jeśli nie dysponujesz narzędziem do publikacji strony WWW na serwerze, wykorzystaj dowolne narzędzie posiadające funkcję klienta FTP .

Niezależnie od użytego oprogramowania, podczas konfiguracji klienta FTP podaj następujące dane:

1. Adres serwera FTP - nazwa.home.pl
    2. Nazwa użytkownika - nazwa serwera (nazwa konta)
    3. Hasło - hasło dostępu do konta.

Konieczne jest zaznaczenie połączenia w trybie pasywnym.

Tak próbowałeś?
  • #7 9306170
    kolos59
    Poziom 17  
    Połączenie w sposób opisany na stronie Home.pl nie zadziałał u mnie. Z problemem poradziłem sobie wykorzystując zintegrowany kreator stron.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z połączeniem FTP na home.pl, otrzymując błędy "przekroczony czas oczekiwania na połączenie" w Total Commander (TC) oraz "Nie można połączyć z serwerem błąd TLS" w FileZilla (FZ). Po sprawdzeniu konfiguracji (tryb pasywny, hasło, login) oraz wyłączeniu zapory i antywirusów, użytkownik nadal nie może nawiązać połączenia. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, aby upewnić się, że łączy się z odpowiednim adresem serwera (twojadomena.pl lub twojadomena.home.pl) oraz testują połączenie za pomocą wiersza poleceń. Użytkownik informuje, że połączenie z innymi serwerami FTP działa poprawnie, a problem został rozwiązany poprzez użycie zintegrowanego kreatora stron na home.pl.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA