logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Różnice w świeceniu diod FLUX a SMD przy napięciu 12V - które wybrać?

Makumb 17 Maj 2010 08:47 1492 2
REKLAMA
  • #1 8085126
    Makumb
    Poziom 10  
    Witam chciałbym się dowiedzieć jaka jest różnica w świeceniu diod flux od tych SMD - ma ktoś jakiś link gdzie jest to wyraźnie pokazane? Bo to co handlarze pokazują na zdjęciach to jest tragedia - Zależy mi na silnym, białym i skupionym świetle (więc fluxy xhyba odpadają bo swieca szeroko) - a jak jest z tymi SMD? Szukałem na forum ale nie znalazłem jakiegoś konkretnego porównania. Napięcie to 12v
    Z góry dzieki za odpowiedz i sorry za takie amatorskie pytania ale to chyba dobry dział ;)

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 8086095
    c4r0
    Poziom 36  
    Ocena: 565
    A jakie skupienie chcesz uzyskać, i w ogóle co masz na myśli pisząc "skupienie"? Możliwe że nie znajdziesz odpowiedniej diody i nie obejdzie się bez odpowiedniej optyki.
  • #3 8086504
    Makumb
    Poziom 10  
    Mam nadzieje że nie skasuja mi za to tematu... Przerabiam stare votex-y z golfa 1 na gladki klosz i dodatkowo chciałem uzyskać efekt soczewki w świetle postojowym- tzn źrodlo światłą ma być umieszczone prostopadle do klosza lampy i świeciło skupionym strumieniem światła. coś takiego jak normalna soczewka pod ksenon tylko mniejsze ;) I nie bardzo wiem jak uzyskać taki efekt...
    Myślalem nad kupnem 2 tanich latarek ledowych i wykozystaniu ich klosza - tylko nie wiem jaka diode zastosować...

pozdrawiam

Mam nadzieje ze uda mi sie edytowac tego posta : znalazlem cos takiego :
    http://www.maritex.com.pl/pl/shop/products/ggid/9994 - jak myślicie - nada się do takiego projektu? białą ma 110lm - zestaw skupia światło do ok 15 stopni. Ma ktoś moze zdjęcie jak to wygląda w realu? Albo do jakiego żródka światła moża to przyrównać?

Jeśli nie mozna zamieszczać linków to przepraszam - ciężko byłoby mi opisać to o co mi chodzi ;]

pozdrawiam ponownie
REKLAMA