logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Schemat konwertera sygnału video na RGB (VGA) do monitora komputerowego

CCC13 20 Sty 2003 21:22 4890 6
REKLAMA
  • #1 85579
    CCC13
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    Czesc.

Czy ma ktos schemat jakiegos konwertera z sygnału video na RGB do monitora od kompa, zeby np. podpiąc kamere,. Potrzebuje na prace dyplomową.

Z gory dzieki.
    Pozdro.
  • REKLAMA
  • #2 85590
    fachman
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 123
    Proponuję dodatkową kartę TV do kompa, to najprostsze rozwiązanie.
  • REKLAMA
  • #3 85595
    CCC13
    Poziom 14  
    sorry zle mnie zrozumiales, a ja slabo sprecyzowalem, chce podlaczyc kamere do monitora.
  • #4 85600
    fachman
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 123
    Poszukaj innych postów na ten temat, bezpośrednie podłączenie kamery do monitora to nie prosta sprawa, najprościej poprzez kompa, wykonanie takiego konwertera w praktyce jest bardzo trudne.
  • REKLAMA
  • #5 96140
    Mironus
    Poziom 12  
    Poszukaj w starych numerach Elektora, był tam przetwornik sygnału SVHS na RGB, może Ci się przyda.
  • #6 96548
    CCC13
    Poziom 14  
    a gdzie mam tego szukac?
  • REKLAMA
  • #7 97514
    Mironus
    Poziom 12  
    Poszukam ten artykół, jednak to troche potrwa, jak znajdę to Ci go udostępie

Podsumowanie tematu

✨ Temat dotyczy poszukiwania schematu konwertera sygnału video na sygnał RGB (VGA) do podłączenia kamery bezpośrednio do monitora komputerowego. Rozwiązanie takie jest uznawane za skomplikowane i rzadko realizowane bezpośrednio, najprostsza metoda to użycie komputera z kartą TV jako pośrednika. Wskazano również na możliwość znalezienia schematu przetwornika sygnału SVHS na RGB w archiwalnych numerach czasopisma Elektora, co może być pomocne przy realizacji projektu. Poszukiwania konkretnego artykułu zostały zadeklarowane, jednak wymaga to czasu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA