Witam serdecznie z uwagi na to że od niedawna zacząłem zabawe z przekaźnikami Easy to mam mały probelm a mianowicie. Staram się zbudować ukłąd który bezie zbierał informacje z grupy pomieszczeń o poziome wilgotności. Czujniki będą przekazywały wartość analogową 0-10V. JAk juz doczytałem wiem że można przesłać wartość w postaci znacznika za pomocą funkcji PT i GT i tu pojawia sie problem chcac zasymulować poprawnosc procedury wysłania informacji na wejscie I1 modułu funkcyjnego PT podaje wejanalogowe i cyklicznie podaje impuls na wejscie wyzwalające T_ i zgodnie z opisem po zaałdowaniu wartości do bufora powinno mi wysterować wyjscie Q lub AC na potwierdzenie.oczywiście na drugim urządzeniu skonfgurowałem funkcj GT. I tu własnie pojawia się problem ponieważ na tych dwóch wyjściach nie widze żadnego ruchu czy jest to może powodowane tym że poprawne działeni będzie widoczne dopiero gdy fizycznie złoże cały układ czy można jakoś to w inny sposób zasymulować żeby pokazać że bedzie to działać. JEżeli ktoś ma jakiś pomysł to prosze o każdą wskazówke lub o kawałek programu który w sposób prawidłowy będzie realizował wysłanie informacji.