Witam, ponieważ mój Opticum wyzionął ducha po burzy zacząłem się rozglądać za czymś innym. Wolałbym uniknąć niedoróbek w sofcie Globo/Opticum więc chciałbym postawić na coś lepszego. Ważne dla mnie są następujące parametry:
- karta sieciowa, głównie do sharingu
- opcja PVR / PVR-ready
- możliwość podłączenia dysku USB (został po starym tunerze)
- obsługa HD
- wyjście HDMI/DVI
- na ilości czytników kart mi nie zależy, wystarczy 1, zanim nie postawie sharingu
- na ilości slotów do CI mi w ogóle nie zależy, może być zero
Wstępnie rozważałem tuner DreamBox 800 HD, ale znalazłem że odmiana 500 HD jest nieco szybsza (ale za to nie ma USB). Cenowo oba tunery by mnie kosztowały tyle samo, bo do 500 musiałbym dokupić dysk sata 2.5", więc czy ten zysk na prędkości tunera jest warty takich kombinacji? Na razie rozważam cenowy wersje oryginalne a nie klony, być może jednak klon 500 i wymiana dysku byłyby dla mnie bardziej opłacalne.
Ideałem byłby DM 800 HD se, ale dopiero go pokazali na targach i nie wiadomo kiedy wejdzie na rynek (i za jaką cenę).
- karta sieciowa, głównie do sharingu
- opcja PVR / PVR-ready
- możliwość podłączenia dysku USB (został po starym tunerze)
- obsługa HD
- wyjście HDMI/DVI
- na ilości czytników kart mi nie zależy, wystarczy 1, zanim nie postawie sharingu
- na ilości slotów do CI mi w ogóle nie zależy, może być zero
Wstępnie rozważałem tuner DreamBox 800 HD, ale znalazłem że odmiana 500 HD jest nieco szybsza (ale za to nie ma USB). Cenowo oba tunery by mnie kosztowały tyle samo, bo do 500 musiałbym dokupić dysk sata 2.5", więc czy ten zysk na prędkości tunera jest warty takich kombinacji? Na razie rozważam cenowy wersje oryginalne a nie klony, być może jednak klon 500 i wymiana dysku byłyby dla mnie bardziej opłacalne.
Ideałem byłby DM 800 HD se, ale dopiero go pokazali na targach i nie wiadomo kiedy wejdzie na rynek (i za jaką cenę).