logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór tunera z Linuksem do 700 zł: Dreambox 800HD PRO clone czy Linbox AVIRA 300HD?

abko 03 Cze 2011 21:26 5311 6
REKLAMA
  • #1 9574064
    abko
    Poziom 11  
    Dreambox 800HD PRO clone czy Linbox AVIRA 300HD, zastanawiam się nad tymi tunerami a może polecicie coś innego (z Linuksem) do ok. 700 zł ?

Zależy mi na:
    - dobrej jakości obrazu z HD i SD
    - stabilności działania tunera
    - bezproblemowej współpracy z kartą C+
    - możliwości nagrywania np na USB, HDD
  • REKLAMA
  • #2 9574219
    AxelNext
    Poziom 38  
    Ocena: 451
    Zdecydowanie klon Dreambox'a DM 800HD
  • REKLAMA
  • #3 9577279
    abko
    Poziom 11  
    A jak wygląda porównanie jakości obrazu na kanałach SD w tych tunerach?
    Podobno Dreambox 800HD (clone) przycinał się na kanałach HD, poprawiono już to?
  • REKLAMA
  • #4 9577389
    AxelNext
    Poziom 38  
    Ocena: 451
    Klon chodzi tak samo jak oryginał tyle tylko że jak nawali to szukaj wiatru w Chinach :D
    Chyba, że dostaniesz gwarancję importera, najczęściej 12 miesięczną.
    Tak czy inaczej ludzie ryzykują i nie żałują bo cena klona w stosunku do oryginała jest atrakcyjna.

Więcej TU
  • #5 9909691
    abko
    Poziom 11  
    Zdecydowałem się na Dreamboxa.
    Używam go od kilku tygodni i sprawuje się bez zarzutu.
    Zero kłopotu, działa bez zawieszeń, sporo nowego softu, możliwość skonfigurowania tunera "pod siebie".
  • REKLAMA
  • #6 9929333
    zagiell
    Poziom 13  
    Ocena: 18
    No i słusznie wybrałeś. Ja przerobiłem już trochę tunerów tv-sat (SD i HD) i zawsze wracałem do Dreamboxów. Mają one to, czego brakuje innym tunerom różnych firm - ogromne wsparcie software'owe. Dlatego też, to właśnie tunery tej firmy, są kopiowane w Chinach na taką skale :)
  • #7 15055259
    abko
    Poziom 11  
    Zamykam temat.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy dyskutują na temat wyboru tunera z systemem Linux w przedziale cenowym do 700 zł, porównując model Dreambox 800HD PRO clone oraz Linbox AVIRA 300HD. Wiele osób rekomenduje Dreamboxa, podkreślając jego stabilność, jakość obrazu oraz wsparcie software'owe. Użytkownicy zauważają, że klon Dreamboxa działa podobnie jak oryginał, ale może wiązać się z ryzykiem braku wsparcia w przypadku awarii. Wspomniano również o problemach z przycinaniem obrazu na kanałach HD w klonie, jednak użytkownicy, którzy wybrali Dreamboxa, chwalą jego działanie i możliwość dostosowania do własnych potrzeb.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA