logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Simson SR50 po remoncie silnika gaśnie bez ssania - gaźnik 16N1?

mi8 24 Maj 2010 19:32 10823 6
REKLAMA
  • #1 8113232
    mi8
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Witam forumowiczów
    Mam problem z moim Simsonem.:cry:
    Jest po remoncie silnika ale gdy go odpalam pali tylko na ssaniu a gdy wyłączam ssanie motorek gaśnie.
    Zapłon jest dobrze ustawiony,simeringi nowe.
    Podejrzewam że to wina gaźnika(gaźnik 16n1) ale może to być też coś innego na co nie wpadłem.
    Czekam na jakieś propozycje.
    Dodam że clinder 60ccm gaźnik nowy.
  • REKLAMA
  • #2 8113363
    mulek
    Poziom 26  
    Ocena: 168
    Sprawdź dobrze gaźnik, prawdopodobnie coś siedzi w dyszy głównej.
  • REKLAMA
  • #3 8113755
    flis
    Poziom 14  
    Ocena: 37
    Kiedyś miałem simsonka i stałym problemem był gaźnik, jest bardzo czuły na wszelkie brudy. Dobrze wydmuchaj, ustaw poziom paliwa i proponuje filterek przed gaźnikiem.
  • REKLAMA
  • #4 8114358
    RobsonHd
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Może dostawać obce powietrze - łączenie gażnika z cylindrem,uszczelka pod cylindrem a blokiem silnika ale zacznij od przedmuchania dysz i sprawdzeniu poziomu paliwa
  • #5 8115731
    mi8
    Poziom 2  
    może to być wina zawalonego filtra powietrza ??
    Moderowany przez Rycho T:

Filtr jeżeli jest brudny to należy go wyczyścić lub wymienić a nie zadawać takich pytań.

• #6 8116056
    balonika3
    Poziom 43  
    Ocena: 3676
    mi8 napisał:
    może to być wina zawalonego filtra powietrza ??
    Przy zawalonym filtrze powietrza ssanie pogarszałoby jeszcze sprawę.
  • REKLAMA
  • #7 8120330
    mi8
    Poziom 2  
    Ok simek działa przyczyną był zepsuty gaźnik nie wiem co w nim dokładnie ale wymieniłem na gaźnik od kumpla i chodzi pięknie
    Dzięki za odpowiedzi

Zamykam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z Simsonem SR50, który po remoncie silnika gaśnie bez ssania, działając jedynie na ssaniu. Sprawdzono zapłon i simeringi, a podejrzenie padło na gaźnik 16N1. Uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie gaźnika pod kątem zanieczyszczeń, poziomu paliwa oraz uszczelek, które mogą powodować dostawanie się obcego powietrza. W końcu użytkownik informuje, że problem został rozwiązany po wymianie gaźnika na nowy, co przywróciło prawidłowe działanie motocykla.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA